IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Намаляват таксите и бюрокрацията за хазарта

Административните услуги по Закона за хазарта ще могат да се изпълняват по електронен път

14:51 | 19.02.14 г.
Автор - снимка
Създател
 Намаляват таксите и бюрокрацията за хазарта

Промени в тарифата за таксите, които се събират по Закона за хазарта, направи Министерският съвет. Част от тях са свързани с измененията в закона, които влязоха в сила в началото на годината, съобщават от правителствената пресслужба.

От тарифата отпада досегашната разпоредба, регламентираща събирането на такса за издаване на лиценз за игри от разстояние, която се изчислява в зависимост от вида игра, тъй като тя вече е законово определена.

Чрез промените в тарифата са въведени и мерки за намаляване на административната тежест върху бизнеса. Те дават възможност на граждани и организации да заявяват предвидените в Закона за хазарта и в подзаконовите актове по прилагането му административни услуги като електронни услуги.

Предвидени са по-ниски такси за потвърждаване на извършването на инвестициите, издаване на удостоверение и дубликат на удостоверение за издаден лиценз, препис-извлечение от протокол и решение на Държавната комисия по хазарта и на копие от друг документ, при заявяване на услугата по електронен път.

Целта е да се намали броят на документите на хартиен носител, да се рационализира съхраняването на документите и да се намали административната тежест чрез понижаване на държавната такса.

Друга част от мерките са предложени поради констатираното несъответствие между заложените в тарифата размери на таксите, събирани за сходни административни услуги. Така таксата в производството по подадено искане за извършване на промени в лиценз при преобразуване чрез сливане, вливане, разделяне и отделяне е променена. Промяната е в съответствие с таксата, която се събира в производството по утвърждаване на промени в обстоятелствата, вписани в търговския регистър и промени на собственик, съдружник или акционер с квалифицирано участие. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:14 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още