IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Илко Стоянов: Чуждите инвеститори все по-често ще искат да излизат от България

Според финансиста това ще доведе до нови сделки на пазара на сливания и придобивания на банки

10:13 | 18.02.14 г. 3
Автор - снимка
Редактор
Илко Стоянов: Чуждите инвеститори все по-често ще искат да излизат от България

„Очакват се нови сделки на пазара на сливания и придобивания на банки“, заяви в сутрешния блок на Bulgaria On Air юридическият консултант за пазара на сливания и придобивания Илко Стоянов.

Той обаче определи тази тенденция като лош сигнал, защото на практика това показва, че чуждите инвеститори напускат България. „Когато чуждестранните компании напускат страната, ние губим ноу-хау и добри бизнес модели, оставаме си само със собствените знания, а това не винаги е печелившо, защото винаги има какво ново да се научи и предложи“, допълни Стоянов.

Според него няма опасност от тези сливания и придобивания да се създаде нов балон. „Пазарът през 2013 г. Не беше много по-различен от този през 2012 г. С тази разлика, че миналата година имаше една идея по-малко сделки. Факт е, че след кризата инвеститорите започнаха да пренасочват капиталите си на места, където политическият риск е по-малък, а доходността е по-висока от тази в България“, посочи още експертът.

По думите му чуждите инвеститори все по-често ще искат да излизат от България и няма изгледи тази тенденция да се обърне през годината.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:23 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 1 rate down comment 0
STRAHO
преди 10 години
Какво стана с обещанието за увеличаване на чуждестранните инвестиции дето Бойко бил плашил!?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 3 rate down comment 0
misanthrope
преди 10 години
Винаги съм приемал понятието "инвеститор" малко по-специално. Не е инвеститор всеки, който е вкарал някакви пари в страната, да не говорим, че една чужда банка не е и ясно дали е вкарала или изкарала пари от страната. За мен, когато развиеш някаква дейност, създаваш някакъв продукт, тогава си инвеститор и истински инвеститор не излиза толкова лесно. Инвестициите са дългосрочно начинание. Който може да излезе за ден, само защото В МОМЕНТА някъде има по-добра печалба е по-скоро спекулант.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 6 rate down comment 1
ПИЧ
преди 10 години
Илко, чуваш ли се какво говориш. Ако в банковия сектор напускат, това ще да са гърците, които ги знаем какви майстори са, щом докараха страната до фалит.Продаде се МКБ Юнион, които също са *** унгарски. Там големите пари ги направиха братята Радеви, които бяха първите собственици.Кой друг - тази малката банка на бул.Хр.Ботев която пак беше гръцка, па после Креди агрикол, па и те са едни банкери, айде остави.Чужди инвестори ще влизат тепърва., а тези от банките , понеже са под натиск и от предстоящи регулации и гледат да разкарат по-дребните неща, които не им трябват. И е хубаво да се събере Български капитал и да влезне сега.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още