IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Километрична опашка от камиони заради блокадата на границата с Турция

Блокадата ще остане до решаване на проблема, твърдят представители на малките превозвачи

11:51 | 12.02.14 г.
<p>
	<em>Продължава блокадата от товарни камиони на българо-турската граница</em>. Снимка: БТА</p>

Продължава блокадата от товарни камиони на българо-турската граница. Снимка: БТА

Десеткилометрова опашка от товарни автомобили има на ГКПП "Капитан Андреево", седемкилометрова пък е опашката от камиони на ГКПП "Лесово", съобщиха от МВР.

Блокадата на двата гранични пункта продължава вече трето денонощие. Товарни автомобили през двата пункта не се пропускат. Няма обаче проблеми за движение на леки автомобили и автобуси, които се пропускат своевременно.

Опашката от камиони на българо-турската граница вече е над 10 км и е на 2 км от Свиленград, съобщава bTV.

Причината за блокадата е анулирането на всички еднократни разрешителни за превози от страна на Турция, което пък блокира работата на малките и средни превозвачи. Те настояват да се отмени анулирането на еднократните разрешителни от страна на Турция и обявиха, че блокадата ще остане до решаване на проблема.

През нощта не е имало инциденти или опити за преминаване на границата от тежкотоварни автомобили, след като преди ден изнервени шофьори опитаха да разбият с комионите си блокадата.

По думите на Красимир Лалов, зам.-председател на Националното сдружение на българските превозвачи (НСБП) - датата 21 февруари, обявена от министерството на транспорта, за среща между турската и българската страна не е окончателна. Тази среща трябва максимално бързо да се проведе, защото в противен случай протестът на превозвачите ще се премести в София, заяви той, цитиран от БНР.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:13 | 13.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още