IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Изключват отцепниците от БСП в събота

АБВ и БСП ще бъдат преки противници на изборите, казаха от левицата

16:23 | 28.01.14 г.
Изключват отцепниците от БСП в събота

Очаква се в събота Георги Първанов и Румен Петков да бъдат изключени от БСП, заради дейността им в алтернативния проект АБВ. Това стана ясно след заседанието на Изпълнителното бюро на социалистическата партия. Срокът, който БСП даде на членовете си, които се отцепиха към проекта на Георги Първанов, да сложат край на АБВ и да работят за Столетницата, беше до вчера.

На 14 януари Георги Първанов обяви, че движението АБВ тръгва към евроизборите със самостоятелна листа. В същото време никой от членовете на БСП в националното движение не пожела да напусне левицата.

„Няма реакция от тяхна страна, а по смисъла на устава на БСП те са се поставили извън членството си в партията. Този въпрос ще се финализира в събота”, каза зам.-председателят на Националния съвет на партията Димитър Дъбов.

Първанов, Ивайло Калфин и Румен Петков са поканени на заседанието, а Дъбов ги призова да дойдат и да обяснят действията си.

Евродепутатът Илияна Йотова коментира, че се надява, че страницата АБВ ще бъде затворена за БСП. „Очевидно е, че става дума за битка за партията”, каза тя. Йотова също призова Първанов да дойде на заседанието в събота, да обясни как ще реди листата и кога тя ще стане факт.

„В БСП няма повече и по-малко социалисти и уставът е еднакъв за всички. Те са преки наши противници на тези избори, няма как да работим заедно”, коментира Дъбов.

Според него действията, свързани с изграждането на АБВ, започнали преди две години, са били насочени срещу единодействието в БСП.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:10 | 14.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още