IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Лихвите по кредитите и депозитите на фокус през седмицата

В понеделник БНБ ще проведе аукцион за продажба на 9-месечни държавни ценни книжа за 400 млн. лв.

09:51 | 27.01.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Лихвите по кредитите и депозитите на фокус през седмицата

На своето заседание в петък миналата седмица Народното събрание прие набързо двама нови членове на Комисията за финансов надзорНа първо четене преминаха и промените в Наказателния кодекс.

Тревожното е, че тенденцията предложения и изменения да се приемат при крехко закрепен кворум продължава. Притеснителното е, че подобни "решения" не влияят положително, както на българската икономика, така и на българските граждани.

Отново ще следим заседанията на парламента. Освен тях ни предстоят и някои по-важни икономически и корпоративни събития. Ето какво очакваме като информация в последната седмица на януари.

В понеделник (27 януари) Българска народна банка (БНБ) ще проведе аукцион за продажбата на 9-месечни краткосрочни съкровищни бонове с общ номинален размер от 400 млн. лв.

Търгът е последният от поредицата за януари. Ако емисията бъде успешна, Министерството на финансите ще набере желаните 900 млн. лв., с които възнамерява да изпълни различни плащания.

В първия ден от седмицата Националният статистически институт (НСИ) ще публикува данните за пътуванията на българи в чужбина и посещенията на чужденци в България, отнасящи се за декември 2013 г.

Във вторник (28 януари) НСИ ще оповести информация за състоянието на бизнес климата за първия месец на годината.

От БНБ очакваме лихвената статистика за декември, от която ще разберем за движението на лихвените проценти по депозитите и по кредитите.

Лихвите по новопривлечените през ноември левови депозити за населението са в размер на 3,97%, а по евровите - 3,61%. Последните данни показаха, че лихвените проценти по новите жилищни кредити са се повишили.

За този ден е насрочено общото събрание на акционерите на БГ Агро АД.

Сряда (29 януари) са избрали акционерите на Болкан Бевъриджис Кампъни ЕАД, за да проведат своето Общо събрание.

В четвъртък (30 януари) НСИ ще публикува данните за цените на производител на вътрешния и международния пазар в промишлеността, както и данните за производството и доставките на енергийни продукти за декември 2013 г.

В петък (31 януари) НСИ ще изнесе информация за удовлетвореността на потребителите от предоставените статистически информационни продукти и услуги за 2013 г.

В последния ден от месеца акционерите на Трейс груп холд АД, Хасково-Табак АД - в ликвидация и на Свинекомплекс Николово АД ще проведат своите Общи събрания.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:28 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още