IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Станишев: Предстои закриването на много енергийни мощности

Енергетиката остава водещ приоритет за управлението на БСП, коментира лидерът на партията в Стара Загора

16:17 | 24.01.14 г. 3
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Сергей Станишев и членове на кабинета &quot;Орешарски&quot; са на посещение в Стара Загора. Снимка: <em>БСП</em></p>

Сергей Станишев и членове на кабинета "Орешарски" са на посещение в Стара Загора. Снимка: БСП

Реализацията на проектите за седми блок на АЕЦ „Козлодуй“ и АЕЦ „Белене“ ще помогне много за реиндустриализацията на икономиката, но същевременно няма да се стигне до излишък на енергия, защото предстои закриването на много енергийни мощности.

Това е заявил лидерът на БСП Сергей Станишев по време на среща с представители на бизнеса в Стара Загора. Енергетиката е приоритет и ще остане водеща за управлението на БСП, обяснява още Станишев, цитиран от пресслужбата на партията.

Една от последните стъпки на правителството в посока към подпомагане на сектора е спасяването на дружеството „Ремотекс“. То е важно и за развитието на региона на Стара Загора и осигурява заетост, посочва Станишев. „Трудни са разговорите към момента със собственика, но се търси решение и за това имаме воля“, допълва още той.

Припомняме, че от седмици правителството води преговори за купуването на „Ремотекс“. Ресорният министър Драгомир Стойнев обясни, че сегашният собственик е поискал необосновано висока цена. По тази причина и от Българския енергиен холдинг търсят независими оценители, които да дадат реалната цена за дружеството.

„Ремотекс“ обаче е само част от плановете на правителството за откупуване на вече раздържавени предприятия. До края на февруари Стойнев очаква „Химко – Враца“ да стане отново част от предприятията в състава на Министерството на икономиката и енергетиката. За целта ще бъдат платени 50 млн. лева. Днес Станишев коментира, че се търси решение заводът отново да може да заработи.

Червеният лидер е на посещение в Стара Загора заедно с премиера Пламен Орешарски и членове на кабинета. След срещата с бизнеса премиерът посочи, че правителството ще работи по 10 казуса и анализи, които е предложил бизнесът в Стара Загора.

„За мен беше много важно да установя, че има обратна връзка, за да разберем, че се движим в правилна посока, посочи премиерът, цитиран от БТА.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:39 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 3 rate down comment 1
Pinokio
преди 10 години
До drakobg - И ако не познаеш прогнозите плащаш! Няма значение да ли си под или над стойностите т.е. вече трябва да познаваш за цял месец напред по часове кога ще вали, кога ще духа вятър, кога ще пече слънце и т.н.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 12 rate down comment 5
drakobg
преди 10 години
Да, има нужда от нови проекти, за да има и нови комисионни.Ако трябва ще направим нерентабилни проектите на предишните издояващи народа, т.нар. управляващи, за да се освободи място за нови проекти и комисионни.За справка-виж нови такси за ВЕИ-централите и замислените глоби при неправилно прогнозиран произведен ток от тях, щото и такава простотия е замислена.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 13 rate down comment 6
nobel
преди 10 години
Аааа, най-после разбрах. Предстои закриването на МНОГО енергийни мощности и за това ще отваряме нови. Явно тука "се въртят едни пари". И - както винаги - бая народ ш се върже.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още