IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

К. Янков: БСП не е променила мнението си за АЕЦ "Белене"

Темата е деликатна, заради арбитражното дело, обясни обаче "червеният" депутат

21:26 | 22.01.14 г. 1
К. Янков: БСП не е променила мнението си за АЕЦ "Белене"

„БСП не е променяла позицията си по казуса „Белене“. Ние продължаваме да бъдем твърдо за строежа на атомната централа“, каза в ефира на Bulgaria On Air депутатът от "Коалиция за България" Красимир Янков. Според него темата е деликатна заради течащото в момента арбитражно дело.

„Нито един представител на ръководството на БСП до момента не е изразявал мнение срещу проекта АЕЦ „Белене“. Нашата позиция е, че трябва да има седми блок в Козлодуй и нова централа в Белене, трябва да развиваме ядрената си енергетика“, заяви още Красимир Янков.

От гледна точка на сигурността„АЕЦ „Белене" е най-добрият проект, който в момента се осъществява в Европа, добави той. По думите му централата ще бъде изградена на базата на еволюционен подход, който е по-сигурен и безопасен, в сравнение със серийния проект, приложен на 1000 МВт в пети и шести блок на АЕЦ "Козлодуй

Няма отстъпление от предизборните ни ангажименти, категоричен беше Красимир Янков по повод обвиненията на Ивайло Калфин.

„Възмутен съм от това, че членове на БСП, някои от които са част от висшето партийно ръководство - Националния съвет на БСП, използват други обществени и политически формации, чрез които да заявяват политическа позиция. Не мисля, че е нормално поведение на хора, приели конкретна политическа и партийна кауза. И в този ред на мисли искам да подчертая, че уставът на партията важи за всички, както правата, така и задълженията", допълни още депутатът.

Според него предложенията, направени от цялата страна, категорично показват, че БСП ще има изключително силна листа с подготвени и авторитетни личности, а АБВ "определено не се радва на подобна подкрепа".

Вижте целия разговор във видеото!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:13 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
Stoqn_Trakiev
преди 10 години
БСП не е променила нищо свързано с липсата на грижа за народа ни.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още