IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Депутатите от Атака се отказаха от имунитетите си*

Лидерът на партията Волен Сидеров и народните представители подадоха заявленията си на председателя на парламента Михаил Миков

10:07 | 22.01.14 г. 4
Депутатите от Атака се отказаха от имунитетите си*

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров и депутатите от групата на националистите се отказаха от депутатските си имунитети от парламентарната трибуна, като подадоха заявленията си директно на председателя на парламента Михаил Миков.

Имунитетът на Сидерол беше поискан от главния прокурор Сотир Цацаров след скандала на летище Варна.

“В България има само един единствен проблем, който затормозява развитието на България и междудържавните отношения. Напоследък научавам, че заради моя имунитет нещата в България не вървят. Чувам, че ЕС е пред разпадане, имало опасност да ни изключат, защото аз си поддържам имунитета. Възможно е да се създадат и между галактически проблеми. Извънземните бавели контакта с нас заради моя имунитет“, иронично коментира лидерът на „Атака“ от парламентарната трибуна.

“За да предотвратя Трета световна война, аз в този момент ще си дам отказа от имунитета пред вас лично и по този начин смятам, че ще бъдат преодолени всички проблеми”, каза още депутатът.

Малко след думите на Сидеров цялата парламентарна група на „Атака“ стана и предостави на председателя на НС писмен отказ от имунитетите си.

Сидеров призова прокуратурата да си свърши бързо работата. “Обръщам се към прокуратурата, да бъде все така светкавична и да се справи с престъпността в следващите няколко дни, аз вярвам в нея”, завърши Сидеров.

Междувременно от пресцентъра на Прокуратурата потвърдиха, че наказателното производство срещу лидера на "Атака" Волен Сидеров за хулиганство и лека телесна повреда на длъжностно лице е възобновено. "До главния прокурор Сотир Цацаров е постъпило писменото съгласие на народния представител Волен Сидеров за снемане на имунитета му. Съгласието е препратено по компетентност на Софийска градска прокуратура (СГП)", посочва се в съобщението.

Още политически новини от България четете в Dnes.bg

Вижте какво каза още Сидеров във видеото на Bulgaria On Air!

* Актуализирано към 16.40 ч. със съобщение от Прокуратурата

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:21 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 0 rate down comment 0
Натрий
преди 10 години
Депутатите от Атака се отказаха от имунитетите си, който, освен на Главния депутат, не е бил поискан... Каква солидарност, какво мъжество! Какъв героизъм даже.Сега очаквам да предложат максимум по два мандата депутатстване и отзоваване на депутат с електронна подписка от 10000 гласоподаватели.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 4 rate down comment 1
Спящият бик
преди 10 години
Много важно! Ние как живеем без имунитети? Да му мисли този, който е нарушил закона. Друг е въпросът, че никой не вярва вече в безпристрастността и на този прокурор...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още