IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Й. Цонев: Няма да политизираме инвестиционните проекти

Против АЕЦ "Белене" сме, защото няма ясна финансова рамка, обясни депутатът от ДПС

11:09 | 21.01.14 г.
Й. Цонев: Няма да политизираме инвестиционните проекти

Очакваме развитието на големи проекти, основно в областта на енергетиката, съобщи председателят на бюджетната комисия в Народното събрание Йордан Цонев по време на 8-та среща между бизнеса и гражданите.

Той гарантира, че тези проекти няма да бъдат политизирани, а ще бъдат реализирани, но само ако не утежняват фиска или няма изискване за задължително изкупуване на продукцията.

"ДПС затова е против реализацията на АЕЦ "Белене", коментира Цонев. Той посочи, че проектът няма ясна финансова схема, има и задължително изкупуване на енергията, произведена от ядрената централа.
В същото време партията подкрепя проекта за седми блок в АЕЦ "Козлодуй", защото за него няма такива утежнения.

Цонев коментира още, че работата на правителството и управляващите партии ще бъде диверсификацията, ако не на енергийните източници, то поне на пътищата. Диверсификацията на енергийните източници е геополитически въпрос, при който България може да има малко аргументи. 

По отношение на диверсификацията на пътищата на енергийните източници обаче позициите ни са по-добри, коментира още Йордан Цонев. „Реализацията на тези проекти ще доведат до ръст на икономиката“, обясни още той.

Вижте още в репортажа на Bulgaria On Air!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:26 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още