IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Мини Марица изток" имат нов директор

Държавното предприятие се поема от Георги Златев, досегашен директор на "Брикел"

16:03 | 20.01.14 г.
"Мини Марица изток" имат нов директор

Георги Златев е новият изпълнителен директор на "Мини Марица изток". Той е назначен на поста от днес, с решение на борда на Българския енергиен холдинг (БЕХ). Новият ръководител на най-голямото въгледобивно дружество у нас досега беше директор на "Брикел", собственост на Христо Ковачки. 

Решението за промяна обаче трябва да бъде вписано в търговския регистър преди да влезе в сила. 

Поканата към него да оглави "Мини Марица изток" дошла от БЕХ, който е принципал на дружеството, коментира Златев пред БНР. Той уточни, че не знае какви са причините за смяната на досегашния директор Станимир Казлачев, а към него не са били поставяни никакви условия като например финансиране на партии или предизборни кампании или пък за вмешателство в кадруването.

По повод бъдещи законодателни промени, които ще ограничат употребата на въглища в България, Георги Златев коментира, че за държава като нашата на този етап това е невъзможно. 

Новият директор тепърва ще се запознава с финансовото състояние на дружеството, с инвестиционната и ремонтната му програма. Преди дни Андон Андонов – депутат от ГЕРБ съобщи в Стара Загора, че "Мини Марица изток" имат да получават от длъжници 120 милиона лева.

Припомняме, че само преди няколко седмици Драгомир Стойнев съобщи в отчета на дейността си за първите шест месеца начело на Министерството на икономиката и енергетиката, че "Мини Марица изток" съобщи за рекорден добив на въглища през декември - 3,3 млн. тона. Повишена беше и цената на въглищата. 

В петък беше подписан договор за доставка на три нови багера - първото обновление за дружеството от 1992 година насам. Средствата за тях са в размер на 15 млн. евро и идват от Международния фонд "Козлодуй".

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:21 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още