IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Отнет лиценз спъва дейността на "Бургаски корабостроителници"

Протестите на уволнените служители в завода продължават

16:17 | 16.01.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Отнет лиценз спъва дейността на "Бургаски корабостроителници"

"Бургаски корабостроителници" не могат да възстановят дейността си заради отнет през миналата година лиценз. Това стана ясно след среща на съкратените работници с новото ръководство на компанията, съобщава БНР.

Лицензът на корабостроителния завод е отнет заради промяна в подробния устройствен план на територията. Преди 3-4 месеца статутът на зоната е бил сменен от производствена на търговска.

Това обяснение обаче не удовлетвори служителите и техните протести ще продължат.  Работниците ще настояват за нови срещи с кмета на града Димитър Николов и с областния управител Павел Маринов.

Протести ще има и утре пред бургаския клон на банката - кредитор на завода, стана ясно след срещата. 

Припомняме, че новото ръководство на корабостроителния завод съкрати повечето си служители преди коледните празници. Междувременно предприятието беше обявено за продан от руски сайт. По-късно временният синдик на предприятието Цветан Банков коментира, че няма как да бъде извършена продажба, тъй като имуществото на завода е запорирано. 

Всеки ден уволнените служители протистират пред завода с искания за срещи с ръководството и яснота за бъдещето на завода. По време на първата среща с изпълнителния директор Деян Дянков работниците разбраха, че дружеството вече е с ново име - "Барабел". Смяната на наименованието се налага заради натрупани задължения в размер на 150 млн. лева, коментира в началото на годината Дянков. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:36 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още