IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Георги Първанов няма да участва в листата на АБВ за евроизборите

Готови сме да участваме и в парламентарни избори, ако са две в едно, подчерта той

10:53 | 16.01.14 г. 2
Георги Първанов няма да участва в листата на АБВ за евроизборите

„Няма да участвам в листата на АБВ за евроизборите и нямам намерение да създавам нова политическа формация”. Това каза председателят на движение АВБ Георги Първанов пред Нова телевизия. Той допълни, че няма да напуска БСП, а призова „да напуснат партията тези, които подвеждат избирателите”.

Припомняме, че преди дни движението АБВ обяви, че тръгва към евроизборите със самостоятелна листа, която ще бъде оглавена от евродепутата Ивайло Калфин. В същото време никой от членовете на БСП в национално движение АБВ не смята да напусне левицата. Същевременно бе отречено, че ще се създава нова партия.

Днес Първанов коментира, че няма намерение да напуска БСП, както и да оглави партията. "Защо не напуснат тези, които подвеждат избирателите", попита той.

Първанов отрече да има някаква тайна връзка с Бойко Борисов по повод публикация във вестник, в която се твърди, че Първанов, Борисов и Румен Петков са имали тайна среща. Той ще съди изданието, разпространило информацията.

По неговите думи се води невиждана компроматна война срещу формацията АБВ, а зад голяма част от "черния" пиар седи "една медийна група, която разпъва чадър над председателя на БСП и свързана с предложението за избор на председател на ДАНС".

Георги Първанов смята, че въпросът "Кой?", станал неизменна част от няколкомесечните протести, има точен отговор.

"Сергей Станишев и Делян Пеевски са отговорът на въпроса "Кой?", макар и в различен смисъл. Още тогава Сергей Станишев пое политическата отговорност за избора на председател на ДАНС. Единият е взел решението лятото, за което бе награден с активната подкрепа на медийния кръг, другият взема решенията сега. Има и други хора около тях, но важно е кой поема отговорността", категоричен бе Първанов.

Първонов отново заяви, че това ръководство на БСП не отговаря на интересите на избирателите и именно това е наложило активизирането на формацията АБВ.

Във връзка с предстоящите избори за евродепутати Георги Първанов обяви целта пред АБВ - убедителен резултат и поне двама-трима депутати.

„Готови сме да участваме и в парламентарни избори, ако са две в едно”, каза още Първанов.

Още политически новини четете в Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:06 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 4 rate down comment 0
iivanoff
преди 10 години
ейййййй... този аргумент не мога да го подмина "щото Меркел няма да си говори с агенти. " - а тя независим, способен, умен, самоопределящ политиката си и самопоставила се на мястото си ли е според теб? ;)))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 2 rate down comment 0
vzhekoff
преди 10 години
Аре стига ни занимавайте с тоя Гоце де, ако не е той, ще слушаме предаване с Чакърдъкова... Така де, откак Веско потното мина в другия отбор. Къв Гоце, К'ва Калфа... Айде писна ни от тях. По всички телевизии, че и тук, все едно кой-знае какво станало - дръпнали килимчето на един чиновник. Гоце колко пъти го каниха някъде в Европата ? Даже на годишнината от падането на стената бяхме единствената държава без президент, щото Меркел няма да си говори с агенти. Да се скрива с цялата си клика и да ни остави на мира малко.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още