IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

НОИ изплаща обезщетения на работниците от корабостроителния завод в Бургас

Протестите на съкратените от завода работници продължават

13:45 | 15.01.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
НОИ изплаща обезщетения на работниците от корабостроителния завод в Бургас

Националният осигурителен институт е изплатил първите обезщетения на съкратените работници от корабостроителния завод в Бургас. По време на протест днес работниците са представили декларация с нови искания. Това е станало пред сградата на банката, основен кредитор на фалиралото предприятие, съобщи БНР.

Акцията пред сградата на банката се провежда втори поред ден, а декларацията е внесена в офиса на финансовата институция.

Ето какви са исканията на протестиращите към ръководството на завода:

„Настояваме за среща с тримата директори - Деян Дянков, Стефан Стоилов и Яни Драков - и тя да се състои утре от 10.30 часа в рамките на завода. На срещата искаме да получим няколко отговора - кога ще ни бъдат изплатени неизплатените работни заплати, извадка на документи за задълженията към всеки уволнен и други документи, свързани с трудовия осигурителен стаж“, каза един от протестиращите.

Припомняме, че на 6 януари новото ръководство на завода се срещна с част от работниците. Тогава стана ясно, че старите задължения от 2010 г. към съкратените служители няма да бъдат изплатени.

Направени са първите стъпки за обявяване на корабостроителницата в несъстоятелност, като дружеството "Бургаски корабостроителници" вече е под ново име - "Барабел", със седалище в София. Смяната на името е заради натрупаните задължения на завода в размер на 150 млн. лева, обясни тогава изпълнителният директор на дружеството Деян Дянков.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:10 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още