IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

140 млн. лв. за булеварди, пътища и пешеходни алеи в София през 2014 г.

В тази сума не влизат средствата за изграждането на метрото и новите трамвайни трасета на столицата, уточни зам.-кметът Любомир Христов

18:09 | 03.01.14 г.
140 млн. лв. за булеварди, пътища и пешеходни алеи в София през 2014 г.

Малко над 140 млн. лева ще бъдат инвестирани в транспортната инфраструктура в София. В тази сума не са включени европейските средства за изграждане на метрото и тези, предвидени за нови трамвайни трасета.

Това заяви днес заместник-кметът по транспорта към Столична община Любомир Христов, съобщи „Фокус“.

Сумата от 140 млн. лева е предвидена изцяло за изграждане на пътна и пешеходна инфраструктура през 2014 година. По думите на Христов програмата за изграждане на пътна и пешеходна инфраструктура е три пъти по-голяма в сравнение с тази, изпълнена през миналата година.

От тази сума общо 120 млн. лева ще бъде насочена към транспортна инфраструктура. Тя ще бъде насочена за изграждане на нови съоръжения, каквито са кръстовището на две нива на Семинарията и кръстовището при Лъвов мост. Освен тях с част от средствата ще бъде направена и рехабилитация на част от съществуващите булеварди.

Около 23 млн. лева от общата сума предвидена за транспортна инфраструктура, се осигуряват за текущия ремонт и поддръжка на уличната мрежа. "В това число слагаме и осигуряването на финансови средства за програмата за основен ремонт на тротоари и пешеходни зони”, добави днес Христов.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:20 | 12.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още