IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тр. Трайков: Намалението на цената на тока е необосновано

То не почива нито на икономически реалности, нито на социална логика, смята бившият енергиен министър

20:56 | 27.12.13 г. 8
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Тр. Трайков: Намалението на цената на тока е необосновано

Бившият енергиен министър в кабинета "Борисов", сега част от Гражданския съвет на Реформаторския блок, Трайчо Трайков, разкритикува решението на ДКЕВР за смъкване на цената на тока, пише Dnes.bg.

Регулаторът реши електроенергията да поевтинее от 1 януари, като нощната тарифа ще падне с 10%, а дневната - с 1%.

Намаляването на цената на тока от началото на следващата година не е основана на икономически реалности, нито на социална логика, защото тези, които консумират повече ток, ще се възползват повече от поевтиняването, обясни Трайков.

Според бившия министър няма резерви за подобно намаление, а ще бъдат орязани приходите на компаниите по веригата. Натрупва се дефицит, обясни Трайков.

По негови изчисления за тази година той е от порядъка на 500 млн. лева и ще стане по-голям. По думите му, когато дефицитите се формират от държавните компании, те трябва да бъдат компенсирани от бюджета.

"По-евтиният ток, означава повече пари от нашите данъци, за да субсидираме цената на енергията", разясни Трайков.

Вижте още във видеото на Bulgaria On Air!



Още български новини от Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:57 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

7
rate up comment 6 rate down comment 2
Сините камъни
преди 10 години
Прав си!Затова казвам, че на нас не ни достигат хора образовани в областта на правото! Погледнете, кой и кога подписа Лисабонския договор! Станишев, Калфин и Първанов! Знаели ли са, какво подписват! Като ни вкараха в НАТО, знаели ли са, какво следва?Като дадохме коридор на американците и бомбардираха Сърбия, знаели ли сме, какво следва?И има един момент, човек трябва да има страхотен хъс, да е първо българин/ български гражданин и да обича земята българска и после, социалист, гербер или реформатор!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 4 rate down comment 2
Сините камъни
преди 10 години
Точно така!Затова на нас не ни изплатиха иракския дълг, затова пък пратиха по "желание" по соломоново време наши момчета, на които сега десет години помен правим!Стигам до извода, чеБългария не се нуждае от протести, а от умни, цивилизовани, обиграни, знаещи много езици студенти по право. които да знаят две и двеста и да не позволяват на ЕС да си играе с нас!Има толкова много варианти, а нашите спят!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 9 rate down comment 5
rumen221
преди 10 години
ЩО Е ОМРАЗЕН ДОГОВОР?След като свалиха Садам, САЩ обявиха дълговете на Ирак за ОМРАЗНИ и ги ДЕНОНСИРАХА ЕДНОСТРАННО. Същото направи Еквадор и сега ПРОСПЕРИРА! И в международното право това е ЗАКОННО, защото:1. Сключени са тайно от народа.2. Народа губи (не се възползва) от тях.3. Подписалите ги са знаели горните 1 и 2 и въпреки това са подписали!Договорите за задължително изкупуване на ток СА ОМРАЗНИ, затова:Или ПРАВИТЕЛСТВОТО ще ги ДЕНОНСИРА по лесния начин или Хората по трудния!.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 14 rate down comment 6
Ricco
преди 10 години
Баси и наглеца тоя Трайков - вместо да си наляга парцалите и да се чуди как да се самобичува, извини или поне покае, че допусна свръх свръх прекомерни обеми ВЕИ-та, той тръгнал съвети да дава! И още по-лошо - няма кой две да му каже за това му поведение. Овча държава сме и това си е. Мъка!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 12 rate down comment 9
kane
преди 10 години
.... заради това ФДРузвелт е написал 2-рата харта за правата на човека. Или така наречената ИКОНОМИЧЕСКАТА харта за паравата на човека. Където е извадил извода за това че НЕ Е свободен човек, който няма работа, който неполучава достойно и достатъчно за достоен живот заплащане.Човек бездомен. Без достъп до основни битови и необходими за достоен живот условияЗа тази цел с създал в САЩ пенсионна социална система, която фашистите/републиканци борят да разбият почти 100 годиниТой е открил първият БЕЗплатен университет в калифорния май бешедо момент ав който Рейгън не е избран за губернаторПомнете сънароднициако не защитавате постигнатото:- 4 часа раб седмиц- национално здравеопазване- безплатно или достъпно образование- национална пенсионна система- държавно финансирани партии и избориТе - фашистите ще ви ги отнематТези неща които съм изброил са основният им проблем в РБ и те се борят с тези установени системи всеки ден с всички средства. И ако ние не праним постигнатото от Лен
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 16 rate down comment 7
kane
преди 10 години
Ето това са фашистите и техните платени държанти, протежета, лобисти, *** и т.н. нещастнициТова че тока топли хората не е никакво основание!Основателно е само да се продхожда така към всяко нещо че да се поднасят хората на тепсия на богаташа/боржуата та да се налива вода винаги в мелницата на богатитеХората трябва/според тах/ да са поставени в положение на безиходица и без избор. За да се работи на богатите 24 часа наден за да могат те болните псохопатични мозъци подвластни единствено на алчността си да бъдат улеснени в избора си кого да опънат първо, по-лесно, по-вече и т.н.Либерализма изповядва това: на 99% да им е трудно да плащат сметките си, да изнемогват за да са удобно наведени от закона за банкери, застахователи, доктори, адвокати, архитекти и всякаква *** "предприемачи" и да опъват ралото на хармана им на тези топ 1% богати, като държавата стои в ъгъла и кротко маструбира в/у "опъването на населението си"!Ето на това Мусолини му е викал - ФАШИЗЪМ Затова Рузвелт
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 22 rate down comment 5
scfin
преди 10 години
А на какво се дължи постояното повишаване на цената на тока ?? На необходимоста да повишаваме цената на доставките от Германия на 8 % годишно или *** неолиберална стратегия, че жизнената необходимост трябва планирано да поскъпва? С колко се повишава цената да духа вятъра или да пече слънцето ???? Кое трябва да вдига цената на тока и защо не може да поевтинява, ако няма кой да го купува в количествата които се произввжда ?? .
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още