IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

КНСБ и КТ "Подкрепа" с отличия в „Работодател на годината - 2013”

28 работодатели получиха награди в девет различни категории, връчени от министър Хасан Адемов

11:05 | 14.12.13 г. 2
КНСБ и КТ "Подкрепа" с отличия в „Работодател на годината - 2013”

Отличия на 28 работодатели връчи министърът на труда и социалната политика Хасан Адемов на десетата официална церемония „Работодател на годината - 2013”, съобщават от Агенция по заетостта.

Работодатели от цялата страна са класирани в девет категории.

В категория „Работодател, обявил най-много работни места на първичния пазар на труда и наел на тях кандидати, насочени от бюрото по труда” първото място е за „Албена” АД – Курортен комплекс „Албена”.

В категория „Работодател, разкрил най-много работни места в общини с висока безработица (с равнище над 15% средномесечно) на първичен пазар и по програми и мерки за заетост и обучение и наел на тях кандидати, насочени от бюрото по труда” първото място е за „Палиррия България” ЕАД.

Община Самоков взе първенството в категория „Община, разкрила най-много работни места и наела на тях безработни лица, чрез което е оказала най-голямо влияние за намаляване равнището на безработица”.

Конфедерация на труда „Подкрепа” е отличена на първо място в категория „Работодател, наел на работа най-много младежи до 29 години”.

Категория „Работодател, осигурил заетост след изтичане срока на договора по програми и мерки за заетост и обучение и по схеми на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” - 1 място:  „АЕЦ Козлодуй” ЕАД, област Враца.

Призът в категорията „Работодател, наел безработни лица от уязвимите групи на пазара на труда и осигурил подходящи условия за работа” отиде при  „ПСТ” Плевен ЕООД, град Плевен.

Конфедерация на независимите синдикати в България също взе първенство – в категорията „Работодател, осигурил заетост на безработни лица на „бели” и „зелени” работни места.

„ЕНЕРГОРЕМОНТ-КОЗЛОДУЙ” ЕООД, град Козлодуй получи първото отличие в категория „Работодател, получил най-висока оценка по схеми за подбор на проектни предложения на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” за 2013 г.”.

„Неохим” АД, град Димитровград получи наградата в категория „Работодател с най-голям принос към създаването на работна среда, която стимулира и подпомага професионалното развитие на заетите в предприятието лица посредством прилагането на финансирани по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” мерки”.

Отличени за цялостна дейност през 2013 г. са регионалните служби по заетостта в Бургас, Варна и Благоевград.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:45 | 13.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

2
rate up comment 0 rate down comment 0
STRAHO
преди 10 години
Туризма трябва да се насърчава! След този парламент, ще има нови и нови попълнения сред хотелиерите! Доста от членовете му са бъдещи хотелиери. Образованието на народа също трябва да бъде подходящо. Бъдещи прислужници ще са. Ето, вече има дебат да се премахне информатиката от учебната програма. Не им трябва да разбират много на овцете. За прислужници ще ги готвят. Туризма ще заема все по голям дял от БВП-то ни ! :D :D А и много взеха да четат из нета и става трудно да се манипулират. :D
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 2 rate down comment 0
Наивник
преди 10 години
Хахах, тези сериозно ли??? В челните места синдикати и курорти, на който служителите 6 месеца са на работа и 6 месеца на борсата :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още