IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Рудозем ще има отново болница догодина

Инвестицията ще бъде изцяло частна

16:43 | 12.12.13 г.
Рудозем ще има отново болница догодина

Рудозем ще има отново болница, след като от две години общината е без самостоятелно болнично заведение, съобщиха от Общинската администрация. Плановете са да се открие нова болница за рехабилитация, физиотерапия и долекуване в сградата на бившата МБАЛ- Рудозем, съобщи кметът на града Румен Пехливанов, цитиран от БТА.

Според него болницата може да заработи от началото на март 2014 година, ако се издадат навреме нужните документи и разрешителни. Общинарите се надяват през януари болницата да внесе документи за договор с НЗОК, ако дотогава приключат процедурите за разрешителни.

Заведението ще започне дейност първоначално като болница за рехабилитация и физиотерапия. Болницата ще бъде изцяло частна инвестиция, а общинската управа предоставя за настаняването й сградата на бившата многопрофилна болница.

Частният инвеститор има опит с други здравни заведения в страната, уточняват от местната администрация.

Сградата се отдава под наем съгласно решение на Общинския съвет, като при назначаването на екипа на частната болница ще бъдат ангажирани медицински кадри от града.

Решението за функциониране на частно специализирано болнично заведение за долекуване, болнична помощ и рехабилитация, беше взето от Общинския съвет през ноември.

Точното наименование на болничното заведение, което ще функционира и осъществява дейност в болницата на град Рудозем, ще бъде Специализиране болница за рехабилитация „Родопи”.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:07 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още