IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Общинският съвет в Девин избра ръководството на болницата

Новите шефове трябва да започнат подготовка за възстановяване на дейността на лечебното заведение, което неработи от 2 години

17:03 | 03.12.13 г.
Общинският съвет в Девин избра ръководството на болницата

Общинският съвет в Девин избра днес нов съвет на директорите и изпълнителен директор на МБАЛ-Девин, съобщи Младен Исаев, председател на Общинския съвет в Девин, цитиран от БТА.

За изпълнителен директор на неработещата от две години общинска болница в Девин е избрана Радка Грозданова, бивш заместник-директор на МБАЛ-Смолян. Досегашният изпълнителен директор на болницата - д-р Костадин Калайджиев, остава в директорския съвет.

За представител на общината в съвета на директорите е избран секретарят на Общинската администрация Венцислав Кехайов.

Новото ръководство трябва да започне подготовка за възстановяване на дейността на лечебното заведение, посочват от общинския съвет.

Правителството предостави на два пъти – веднъж 400 хил. и още веднъж 700 хил. лева, бюджетни средства за възстановяване на здравното заведение, което обслужва 3 общини – Девин, Доспат и Борино. С част от втория бюджетен транш ще започнат да се изплащат задълженията за заплати и осигуровки на лекарите и персонала на болницата преди затварянето, уточни Младен Исаев.

Просрочените заплати и осигуровки надхвърлят 500 хил. лв. според данни на общината.

Работилите в МБАЛ-Девин лекари и медицински персонал са заявили пред общинската управа, че ще се върнат на работа, ако им се изплатят просрочените с години възнаграждения.

Предвижда се болницата да се възстанови с три отделения - хирургично, педиатрично и терапевтичен блок. Ремонтът и оборудването на болничните отделения засега се забавя заради обжалване на резултатите от обществената поръчка за избор на изпълнител.

С цел привличане на нови специалисти местната управа предлага да осигури жилища за лекарите, които сключат договори за работа в МБАЛ-Девин.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:19 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още