IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кръстовището при Руски паметник в София също ще бъде обновено

Столичната община пита софиянци за пътната настилка, повечето предпочитат кръстовището да се асфалтира

11:57 | 13.11.13 г.
<p>
	Проектът за кръстовището. <em>Снимка: Столична община</em></p>

Проектът за кръстовището. Снимка: Столична община

Около две трети от софиянци предпочитат паважа на кръговото кръстовище при Руски паметник в столицата да бъде подменен с асфалтова настилка. Това сочат резултатите от анкетата, организирана от Столичната община, която е публикувана на блога на общината.

Над 4 хил. души са изразили мнение за настилката на кръстовището, като над 2 500, или 62% от гласувалите, искат паветата да бъдат заменени от асфалт. Останалите 38%, или близо 1 600 души, предпочитат паважът да бъде запазен.

Още в началото на този месец от Столичната община обявиха, че предстои ремонт на кръстовището, но засега не се ангажират със срокове. Предвижда се цялостно обновяване на транспортната инфраструктура и на пътната настилка.

През 2010 г. самият Руски паметник беше реставриран по програма "Култура". Околното пространство е възстановено и обновено през 2011 г., припомнят от общината.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:21 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още