IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Без такса смет за имот, който не се използва целогодишно

Няма да се събира такса за битови отпадъци за услугите, предоставени от молитвените храмове и манастири

15:41 | 07.11.13 г. 1
Без такса смет за имот, който не се използва целогодишно

Няма да се заплаща такса смет за имот, който не се ползва целогодишно. Това реши парламентът днес с приемането на второ четене на промените в Закона за местните данъци и такси, предаде БТА.

За да не се налага да плаща такса смет, ако не използва имота, собственикът (или ползвателят) трябва да подаде декларация по образец до края на предходната година в общината по местонахождение на имота.

Освен това депутатитте решиха да не се събира такса за битови отпадъци за услугите, предоставени на молитвени домове, храмове и манастири, в които се извършва богослужебна дейност от законно регистрираните вероизповедания в страната.

По отношение на студентските общежития парламентът реши, че те ще се приравняват на жилищни имоти за целите на Закона за местните данъци и такси.

Всички изменения влизат в сила от 1 януари догодина.

До 30 юни 2014 г. Министерският съвет съвместно с Националното сдружение на общините в Република България трябва да разработи методика за изготвяне на план-сметката с необходимите разходи за дейностите и за видовете основи, които служат за определяне размера на таксата за битови отпадъци.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:53 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 3
misanthrope
преди 10 години
Абе къде е батко бе? Отивам, давам една декларация че не живея целогодишно и не плащам такса смет! Алоууууу има ли некой в тия кратуни?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още