IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

КНСБ иска застраховка за медиците за сметка на държавата

Съдебната система да прилага закона с цялата му тежест при посегателство срещу лекари, настоява синдикатът

16:58 | 04.11.13 г.
КНСБ иска застраховка за медиците за сметка на държавата

Предвид зачестилите посегателства над медицински специалисти от Федерацията на синдикатите в здравеопазването към КНСБ предлагат министерствата на здравеопазването и на финансите да направят необходимите стъпки, така че медиците да бъдат застраховани за всички възможни рискове за сметка на държавата. Това съобщават от пресцентъра на синдиката.

Според КНСБ насилието над медици ескалира въпреки промяната на закона.

Ръководството на ФСЗ-КНСБ изразява възмущение от грубото посегателство срещу фелдшера Денчо Денев от Центъра за спешна помощ в Шумен при изпълнение на служебните му задължения. Свидетели сме на поредната агресивна проява срещу хора, които денонощно и всеотдайно се борят за опазване на здравето на българските граждани, посочват от синдиката.

Очакваме съдебната система да приложи закона с цялата му тежест, а Министерството на здравеопазването да погледне на проблемите на работещите в здравната система, и в частност на работещите в ЦСМП в цялостния им обхват, посочват от конфедерацията.

Насилието на работното място води не само до физически и тежки психически травми, но и демотивира специалистите да изпълняват задълженията си и кара бъдещите медици да търсят реализация в чужбина, допълват от синдиката.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:37 | 09.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още