IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

България е "откритие, което си струва да споделите" на туристическата борса в Лондон

13 общински администрации и 15 туристически фирми рекламират страната ни на World Travel Market

16:39 | 04.11.13 г.
<p>
	За първи път тази година посетителите на българския щанд ще видят отблизо как се изработва класическа дърворезба от старите български майстори.&nbsp; <em>Снимка: МИЕ</em></p>

За първи път тази година посетителите на българския щанд ще видят отблизо как се изработва класическа дърворезба от старите български майстори.  Снимка: МИЕ

"Откритие, което си струва да споделите" – с това послание България участва на най-голямото световно туристическо изложение за професионалисти World Travel Market в Лондон, съобщават от пресцентъра на министерството на икономиката.

Заместник-министърът на икономиката и енергетиката с ресор „Туризъм“ Бранимир Ботев даде началото на българското туристическо представяне, на което страната ни участва за 33-ти пореден път с национален щанд на площ от близо 300 кв. м. Участват 13 общински администрации и 15 туристически фирми.

"Безкрайно съм доволен от визията на нашия щанд, съчетаваща по уникален начин тракийското минало и природата, топлото море, високите планини, минералните извори“, каза Бранимир Ботев при прерязването на лентата на щанда.

Това изложение е най-голямото договаряне за британския пазар, но се очертава и като най-големия форум за туризъм в Европа, допълва Ботев.

Акцент в представянето на страната ни е културният, балнео, спа и уелнес, и приключенски туризъм, както и основните продукти - морски и ски ваканции.

За първи път тази година посетителите на българския щанд ще имат възможността да видят отблизо как се изработва класическа дърворезба.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:02 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още