IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Борисов: Вотът постигна целта си

Третият вот на недоверие срещу кабинета няма да бъде внесен утре, заяви лидерът на ГЕРБ

15:30 | 17.10.13 г. 1
<p>
	Снимка: <em>БТА</em></p>

Снимка: БТА

Вотът на недоверие постигна целта си. Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов след като днес беше отхвърлен и вторият вот на недоверие към правителството на Пламен Орешарски за провал в областта на регионалната политика.

"Безспорен факт е, че без "Атака" това правителство не може да съществува. Не може да говорят за конструктивизъм, след като всяко тяхно действие е пагубно и грешно. За хората става все по-ясно колко е пагубно това правителство", заяви Борисов.

Утре няма да бъде внесен нов вот на недоверие, както заяви той вчера. "Има много теми, по които заслужават вот, ще изчакаме няколко дни и тогава ще ви кажа", заяви Борисов.

"Много са ми интересни от "Атака", като почнат уж да се заяждат с ДПС за някой законопроект. Те могат с едно движение да прекратят всякакво приемане на закони, като си дръпнат подкрепата", заяви още Борисов.

Той категорично отхвърли думите на премиера Пламен Орешарски, че ако вотът е бил таен, е щяло да има и членове на ГЕРБ, които да подкрепят кабинета.

Това не е възможно, виждате как го посрещат, заяви Борисов, след като по-рано представителите на ГЕРБ посрещнаха с викове „Оставка“ правителството в пленарната зала.

Повече новини за България прочетете в Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:52 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 0
Pyramid
преди 10 години
Абе, ако беше възможно, те щяха и Борисов в дома му да го подслушват, как си бъбри,например, с Миро Мазното и Кокинов, ама нА-не можаха и току си измислиха нек'ви флашки...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още