IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кабинетът насочва още 9,4 млн. лв. за учителски заплати

Средствата са за детските и учебните заведения, в които не е достигнато увеличение на заплатите от 8%

17:00 | 16.10.13 г.
Кабинетът насочва още 9,4 млн. лв. за учителски заплати

Правителството предоставя допълнително 9,4 млн. лв. допълнително по бюджетите на общини и министерства, финансиращи училища и детски градини, съобщиха от пресцентъра на Министерския съвет (МС).

Средствата са предназначени за детските и учебните заведения, в които поради недостиг на средства не е достигнато договореното увеличение на възнагражденията на персонала от 8% към 31 август 2013 г. спрямо 31 декември 2012 г.

Парите ще гарантират покриването на постоянните разходи на малките училища и детски градини. По този начин ще се намали зависимостта при разпределението на бюджетните средства единствено от броя на децата и учениците.

Като критерии за разпределението на средствата ще бъде използвана информацията от извършените от регионалните инспекторати проверки на за достигнатото увеличение на доходите на заетите в средното образование.

Финансовите средства за обезпечаване изпълнението на нормативния акт се осигуряват чрез преструктуриране на разходите по централния бюджет за 2013 г., уточняват от МС.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:01 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още