IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Износът с ръст от 7% за август, вносът със спад от 6%

За първите осем месеца на годината износът се увеличава с 8%, а вносът се понижава с 0,3% на годишна база

12:18 | 10.10.13 г. 4
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Износът с ръст от 7% за август, вносът със спад от 6%

През август 2013 г. общият износ възлиза на 3,9 млрд. лв. и се увеличава с 6,9% спрямо същия месец на предходната година, показват данните на Националния статистически институт.

Изменение на износа на годишна база:

Графика: НСИ

През периода януари - август 2013 г. от България са изнесени стоки общо на стойност 28,7 млрд. лв. и спрямо съответния период на предходната година износът се увеличава със 7,9%.

През август 2013 г. общият внос намалява с 6% спрямо същия месец на предходната година и е в размер на 3,9 млрд. лева.

Изменение на вноса на годишна база:

Графика: НСИ

През периода януари - август 2013 г. в страната са внесени стоки общо на стойност 33 млрд. лв. (по цени CIF), или с 0,3% по-малко спрямо същия период на предходната година.

Общото външнотърговско салдо (износ FOB - внос CIF) е отрицателно през периода януари - август 2013 г. и е на стойност 4 243,2 млн. лв., което е с 2 199,2 млн. лв. по-малко от салдото за първите осем месеца на 2012 г.

По цени FOB/FOB (след елиминиране на разходите за транспорт и застраховки при внос на стоки) салдото за периода януари - август 2013 г. също е отрицателно и е в размер на 2 624,6 млн. лева.

През август 2013 г. общото външнотърговско салдо (износ FOB - внос CIF) е положително и е на стойност 42,5 млн. лева. По цени FOB/FOB салдото също е положително и е в размер на 244,7 млн. лева.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:17 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

4
rate up comment 5 rate down comment 0
markov
преди 10 години
Той човека с импланта видимо не е добре но не очаквам да го осъзнава. Чудя се обаче *** не го ли осъзнават и защо го оставят да копи-пеиства едно и също във всички новини.....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 7 rate down comment 0
Rumen_
преди 10 години
Май са сбъркали нещо, като са ти поставяли импланта за контрол на съзнанието и са ти увредили мозъка. Посъветвай се със специалисти, сигурно се лекува.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 4 rate down comment 5
georgi.benevolenet
преди 10 години
При Сорос в ЦЕУ ни преподаваха преди кризата как се правят финансови кризи и картели. Участваха евродепутати (Бокрош), финансови министри на Полша, Унгария (Ростовски). После открих, че всички имаме неволни импланти за контрол на съзнанието на мрежата на Телеком Австрия и така е с много политици и основни бизнесмени в България от няколко години. Истината е, че зад всичко е ЕК и ЕЦБ с търговските им банки. После рабитих в БНБ когато училите при Сорос и останалите организираха умишлено балон на фондов пазар, жилищен пазар за около 30 млрд лв което съсипа икономиката за това десетилетие. Проблемът е че хора като говерньорите на БНБ, Орещарски, Чобанов, Григор Стоевски, Кристина Карагьозова, Калин Христов, Стати Статев са организирана престъпност от търговските банки, телекомите и енергетиката с контрол на съзнанието, работил съм с тях, опитаха се да ме накиснат за кризата, даже ме отровиха когато разкрих тези факти. До къде очаквате да ви доведът морално деградирали, корумпирани, контроли
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 10 rate down comment 0
QuasiInvestor
преди 10 години
Бреее... току виж родния бизнесмен проумее, че е по-надалавера да произвежда и изнася отколкото да внася и продава на обеднелия народец ...После, дай Боже да нахитрее като Германеца - да внася и да препродава навън :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още