IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Компании от 24 държави търсят съдействието на агенцията за инвестиции

Най-голям интерес има от български компании, както и от фирми от САЩ, Германия и Великобритания

08:05 | 08.10.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	БАИ е работила активно по 48 проекта за последните три месеца. Снимка: <em>БАИ</em></p>

БАИ е работила активно по 48 проекта за последните три месеца. Снимка: БАИ

За последните 3 месеца Българската агенция за инвестициите (БАИ) е работила активно по 48 инвестиционни проекта, които към момента са в различна фаза на развитие и работата на агенцията по подпомагането им продължава, отчетоха от институцията.

14 са проектите, които експертите на БАИ са обслужвали за сертифициране по реда на Закона за насърчаване на инвестициите. По други 26 потенциални проекта на инвеститорите се предоставя широк пакет информация - сред които и избор на индустриални терени, преди взимане на решение къде да инвестират.

Другите 8 проекта са свързани с административно обслужване по вече реализирани проекти.

Интерес са проявили компании от 24 държави от цял свят и те са се свързали с БАИ. По седем са проектите на български фирми и на компании от САЩ. Голям интерес има и от страни като Германия (5 проекта), Великобритания (5 проекта), както и Белгия , Италия, Турция и Франция - с по 2.

Компании от още 16 държави имат по един инвестиционен проект, подпомаган от БАИ. Това са дружества от Австралия, Гърция, Индия, Канада, Кипър, Малта, Холандия, Норвегия, Обединените арабски емирства (ОАЕ), Полша, Португалия, Южна Корея, Унгария, Швейцария, Швеция и Япония.

От всички обслужвани проекти 19 са в сектора на преработвателната промишленост. В този сектор интересът е основно насочен към машиностроенето, електрониката и електротехниката - 12 от всички проекти. Четири са в сектора на металургията и металообработването, а три са свързани с химическата промишленост.

Услугите обаче се радват на най-голям интерес от страна на инвеститорите, с които работи БАИ. 23 от всички проекти, по които работи институцията, са в този сектор. В сектор Аутсорсинг попадат 11 от проектите, а в информационните технологии са четири.

Свързаните със здравеопазването са три проекта, а с образованието - един.  6 от проектите са в сектора на Строителство, недвижимост и туризъм.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:02 | 11.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още