IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Реформаторският блок с пакет от икономически мерки

Почасовото наемане и съвместяването на две длъжности са част от предложенията

16:30 | 03.10.13 г.
Реформаторският блок с пакет от икономически мерки

от Камелия Цветанова, Dnes.bg

Пакет от спешни мерки за икономиката подготвиха от Реформаторския блок. Реформаторите имат сериозни опасения, че тази зима ще повтори януари 1997 г., когато на власт беше правителството на Жан Виденов, свалено след протести.

Реформаторският блок предлага да се въведе нулева данъчна ставка за годишен облагаем доход под определен в закона праг чрез възстановяване на внесен данък. Тава ще доведе до облекчаване на проблема с работещите бедни и до оживление на най-масовото потребление и търговски обекти, което ще стимулира цялата икономика.

Предлага се приемането на нов Кодекс на труда, който разширява законодателната уредба на почасовото наемане и съвместяването на две длъжности.

Обединението предлага също да има нови правила за информиране и равнопоставеност на страните при сключване на договор с банка.

Дясната формация иска и да се приеме пакет от законови мерки, с които да се забранят едностранните промени на изчисляване на лихвите, да се даде възможност на кридитополучателите за искове, които да спират изпълнителни производства от банките срещу тях, когато те произтичат от неравнопоставени клаузи в договора за кредит.

Да се приеме Закон за държавните изисквания в стопански дейности, в който изчерпателно ще се определят условията за започване и упражняване на бизнес, както и да отпаднат предварителните разрешителни и мълчаливите откази, предлага още обединението.

Повече новини за България прочетете в Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:39 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още