IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Миков: Хората искат смяна на политиката "Дянков"

Трябва да е ясно, че ГЕРБ никога повече няма да се върне на власт, твърди председателят на парламента

11:39 | 28.09.13 г. 7
Автор - снимка
Създател
Миков: Хората искат смяна на политиката "Дянков"

„Никой никога не е изключвал предсрочни избори, дори и в далеч по-стабилна ситуация. Но предсрочни избори не са необходими в момента. Хората не ги и очакват, те очакват смяна на политиката „Дянков"“, коментира председателят на парламента Михаил Миков пред „Седмицата" на Дарик.

По думите му обаче зависи от много фактори дали ще има предсрочни избори след година, две или пък правителството ще изкара цял мандат. 

„Отговорност на всички народни представители е да присъстват в пленарната зала. Всеки от тях отговаря пред Конституцията", допълни Миков. По думите му в момента се наблюдават действия за деструкция на парламента, опозицията пречи на НС да функционира, за да защити тезата за предсрочни избори.

„Трябва да е ясно, че ГЕРБ никога повече няма да се върне на власт", заяви още председателят на Народното събрание в интервюто си днес. 

Той обаче отказа да отговори конкретно на въпроса дали управлението е зависимо от „Атака“, заявявайки само, че изборите на 12 май са определили точно значението на всяка една партия в парламента. „Народното събрание може да функционира и без „Атака", ако ГЕРБ е в зала", добави Миков. Същевременно обаче той предупреди, че опозицията върви по опасен път - към суспендиране на Конституцията.

„Този път е изключително опасен, защото чрез злоупотреба с правото пречиш на контрола върху изпълнителната власт. Това в модерния парламентаризъм няма партия, която би си го позволила", каза още председателят на НС, като припомни, че заради блокираната работа в петък не е имало парламентарен контрол и не са били изслушани редица министри.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:44 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

7
rate up comment 3 rate down comment 1
iivanoff
преди 10 години
Относно "То имаше избори и "уважаваните" от теб хора направиха своят избор" В това изречение има 2 основни грешки:"уважаваните от теб хора" - уважавам "хората" единствено поради способността на маймуните да надскочат себе си. Ако даден човек е решил да си остане *** - не!"направиха своят избор" - избор "хората" могатда направят САМО за себе си! Всичко останало (възможности, свободен пазар и т.н.) е цирк и се менажира в полза на прокарването на плана, удобно за маймуните!... Та продължи си мисълта, "стъпвайки" на горните уточнения, явно неусещани от теб, употребени в грешен и напълно нереален смисъл, кое не съм виждал?! :)))))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 0 rate down comment 6
kane
преди 10 години
ИвановТо имаше избори и "уважаваните" от теб хора направиха своят изборСлед този факт И след твоите твърдения се оказва че ти "виждаш:само това което ти се иска да видиш
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 6 rate down comment 1
iivanoff
преди 10 години
За да ти докажа за пореден път (>3) че не си прав, ще ти обърна специално внимание! - прочети долните 2 статии и ми напиши какъв извод си правиш:http://***.dnes.bg/world/2013/09/28/i-konstituciite-sa-prechka-za-izpadnalite-v-kriza-strani.200905http://***.economy.bg/world/view/7160/Germancite-se-okazaha-po-bedni-ot-gyrcite-i-ispanciteВсе пак имай предвид , че АЗ уважавам хората, но и моето търпение е крайно - с течение на времето ще спира да ти обръщам внимание и ще приемам за обиди и непримерени опити за налагане на собственото ти АЗ, всички подобни изказвания по отношение на МЕН, АКО не съдържат конкретни довод, аргумент или логика - оборващи ме по същество!Поздрави!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 8 rate down comment 3
iivanoff
преди 10 години
ти ме понижи повече, отколкто аксиомите с които разглеждаш действителността ти позволяват да допуснеш че е възможно...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 2 rate down comment 13
bgMan
преди 10 години
Абе iivanoff - не се ли усещаш че ставаш досущ като папата - "всичко се спуска отгоре *** овци, без значение какво искате, желаете, знаете или си представяте...вие никога не знаете истината....нито дори на ум не може да ви дойде каква е тя....но аз очевадно я знам...хахаха.....на мен всичко ми е ясно.....и т.н.....Направо дай да те предложим за следващия папа. Чака те блестяща кариера да знаеш!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 12 rate down comment 4
iivanoff
преди 10 години
Хората няма значение какво искат, сега се спуска отгоре смяна на политиката "дянкоф"
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 10 rate down comment 3
mathematician
преди 10 години
Много по-важното е вие никога повече да не се върнете на власт. Ама надали.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още