IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Миков: Не е вярно, че правителството не изпълнява обещанията си

Днес трябва да бъде гласуван първия вот на недоверие към правителството и искането на ГЕРБ за отстраняване на председателя на парламента

09:17 | 27.09.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Миков: Не е вярно, че правителството не изпълнява обещанията си

Дискусиите за данъците през следващата година тепърва предстоят, обясни в ефира на „Нова телевизия” председателят на парламента Михаил Миков.

Коментарът беше направен по повод заявката на премиера Пламен Орешарски да бъде запазен данъкът върху лихвите на банковите депозити. Според Миков дали този данък ще остане, ще стане ясно по време на обсъждането на бюджета за 2014 година. Предстои и обсъждане дали ще бъде въведено семейното подоходно облагане.

Председателят на Народното събрание отрече, че реално правителството не изпълнява свои обещания.

„Когато избирателите дадат пълна свобода на правителството – с мнозинство от 121 депутати в Народното събрание, може да се изисква изпълнение на предизборните обещания”, обясни той и допълни, че  когато управляващите трябва да търсят подкрепата на други партии, е допустима корекция на обещанията.

Миков посочи, че правителството вече е премахнало т.нар. данък „колиба” и е въвело необлагаем минимум по отношение на имоти под определена стойност.

Председателят на парламента отхвърли коментарите за нови протести, тъй като правителството не изпълни очакванията за увеличаване на минималната работна заплата. „По този въпрос със синдикатите няма за какво да спорим”, увери Миков и допълни, че БСП подкрепя идеята за увеличение от 1-и октомври и ще се търси решение.

Животът на Народното събрание ще зависи от работата му, коментира още Миков. „Има хора, които ни вярват и подкрепят, и техните сигнали ни карат да работим”, заяви той.

По време на днешното заседание на парламента ще бъде гласуван първият вот на недоверие към правителството на Пламен Орешарски. Първата точка в дневния ред пък е предсрочното отстраняване на председателя Михаил Миков с мотив "нарушение на парламентарните процедури. "Очакванията са кворум да бъде събран с подкрепата на депутати от "Атака". На този етап депутатите от ГЕРБ не влизат в пленарната зала. 

Първото преброяване точно в 9 часа обаче показа, че в залата има само 109 депутати. Михаил Миков даде 30 минути почивка. За да бъде открито заседанието на парламента, в залата трябва да присъстват поне 121 депутати. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:38 | 12.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още