IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Несторова: Имаме натрупан потенциал за създаване на иновации

За да е успешен, бизнесът трябва да е адаптивен, коментира изпълнителният директор на „Булстрад Живот Виена иншурънс груп“

20:10 | 26.09.13 г.
Несторова: Имаме натрупан потенциал за създаване на иновации

Страната ни има натрупан потенциал за създаване на иновации, коментира в ефира на Bulgaria on AIR изпълнителният директор на „Булстрад Живот Виена иншурънс груп“ Светла Несторова.

Тя обясни, че такъв потенциал се генерира в моменти на фрустрация. “В този смисъл ние имаме натрупани много такива моменти, което предполага и големи заложби при създаване на иновативни продукти или процеси”, поясни Несторова.

По думите й от ключово значение за успеха на бизнеса днес е дали той е адаптивен. От друга страна, „хората имат спонтанна способност да се променят и компаниите просто трябва да създадат среда това да се случва“, посочи Несторова.

Според нея постоянната потребност от промени формира един постоянен стрес у предприемачите и бизнеса, тъй като „ако спрат да се иновират, са обречени“.

Затова в днешно време и в бъдеще все по-важно за успеха ще е намирането на тази култура, която позволява „сблъсък на различни гледни точки, толерира  грешките и подкрепя инициативата“.

Основателят на The Business Institute Светлан Станоев също подкрепи тезата, че иновациите са свързани с отношението към провалите, толерирането на грешките и извличането на поуки от тях.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:15 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още