IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Енерго-Про" се отказа от подизпълнителите при отчет на електромерите

Компанията предупреждава, че за някои от клиентите срокът за отчет през октомври ще бъде по-дълъг от 30 дни

16:58 | 26.09.13 г.
"Енерго-Про" се отказа от подизпълнителите при отчет на електромерите

От началото на октомври ще бъде променен начинът за отчет на електромерите на клиентите на "Енерго – Про", съобщиха от електроразпределителното дружество, доставящо енергия в Североизточна България.

Премахва се аутсорсинга и показанията на електромерите ще бъдат записвани вече от служителите на компанията, а не както досега – от външна фирма-подизпълнител.

Електроразпределителното дружество ще въведе още и нов способ за проследяване на количествата електроенергия, доставяни до трафопостовете и след това разпределяни към клиентите. Това ще става чрез системата за балансово мерене, съобщиха от компанията. Методът предвижда едновременното отчитане на трафопоста и клиентите, захранвани от него.

От дружеството предупредиха, че промяната може да доведе до смяна на периода за отчет и някои от клиентите им ще получат сметка за по-малко, а други за повече от 30 дни. Ако тези потребителите изпитват затруднения с плащането, от компанията имат готовност за разсрочване на задълженията.

Припомняме, че протестите в началото на годината бяха породени от високите сметки за електричество, а една от  причините за големите суми беше по-дългият от нормалното отчетен период. В някои случаи вината беше прехвърлена към външните изпълнители, които не са съобразили графика за отчет с празниците в края на годината.

Не всички компании обаче възлагат засичането на електромерите на външни изпълнители. От ЧЕЗ – България например коментираха за Investor.bg, че отчетът на електромерите е поверен само на служители на компанията. Отчитането на клиентите става от трима различни отчетника през три поредни месеца, обясниха от компанията.
 

Свързани компании:

Енерго-Про Мрежи АД(2EG)

Енерго-Про Продажби АД(4ES)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:04 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още