IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

„Български пощи” получават 6,5 млн. лв. за универсалната пощенска услуга

Кабинетът отпуска средствата за компенсиране на несправедливата финансова тежест от извършване на услугата

14:38 | 25.09.13 г.
„Български пощи” получават 6,5 млн. лв. за универсалната пощенска услуга

Правителството предостави 6,5 млн. лв. от централния бюджет за 2013 г. на „Български пощи“ ЕАД. Средствата са за компенсиране на несправедливата финансова тежест от извършване на универсалната пощенска услуга през 2011 година, съобщават от пресслужбата на кабинета.

Очаква се средствата да осигурят предоставяне на универсалната пощенска услуга на достъпни цени на територията на цялата страна, което да гарантира защита на потребителите с ниска платежоспособност, както и социална закрила на работещите, предоставящи универсалната пощенска услуга, особено в малките населени места, характеризиращи се с голяма безработица, пише в  правителственото решение.

Осигуряването на финансирането ще допринесе и за оздравяване на дружеството, допълват от пресслужбата.

Припомняме, че именно липсата на средства за универсална пощенска услуга е една от причините за днешния протест на работещите в „Български пощи”.Държавата дължи сумата от 20 милиона лева за 2011 г. за извършването на услугата.

Министърът на транспорта Папазов призна, че парите за "Български пощи" са крайно недостатъчно и затова Министерството на транспорта е предложило на пощите да се отпуснат още 6,5 млн. лева.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:11 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още