IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Няма да загубим делото за АЕЦ "Белене", убеден е премиерът

Той призна, че и знаел за пропуските, но се работи по отстраняването им

15:02 | 19.09.13 г. 3
Няма да загубим делото за АЕЦ "Белене", убеден е премиерът

Премиерът Пламен Орешарски вярва, че няма да загубим делото пред арбитражния съд по иска на "Атомстройекспорт" срещу НЕК заради спирането на проекта АЕЦ "Белене".

Той призна обаче, че е бил информиран за проблеми по делото.

Вчера лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов предостави на медиите писмо, в което адвокатите от "White&Case" се жалват, че не получават необходимата помощ от държавата, за да защитят интересите ни по казуса.

"Аз вярвам, че няма да го загубим и правим усилия в тази посока", заяви убедено Орешарски.

"Знам, че има проблеми, още в началото на мандата съм информиран. Има проблеми в комуникацията между "White&Сase" и меснатата юридическа кантора", заяви премиерът и открои още един проблем - с броя на свидетелите по делото. "Това са оперативни въпроси, които постепенно решаваме", каза още Орешарски.

Премиерът коментира и предстоящото изготвяне на Бюджет 2014, като обясни, че вече е запознат с макрорамката, но тепърва предстои да се форматират отделните политики.

По думите му бюджетът ще бъде различен от предходния, изработен от ГЕРБ.
"Но не бива да се абсолютизира върху прекалено големите различия, защото близо 70 на сто от бюджетите са константни ангажименти", каза той.

"Ще има обаче акцент върху нови политики", обяви Орешарски и обясни, че правителството му не е успяло да свърши много неща за 100 дни. Това, според него, се вижда и от програмните приоритети на кабинета.
"Не сме обещали обаче да ги свършим за първите сто дни", завърши премиерът.

Още новини за България четете в Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:55 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 4 rate down comment 0
iivanoff
преди 10 години
Вече е ясно че ще бъде загубено! И основния виновен-проводник се издава от маскиращата го позиция СЕГА, налагайки, че той крещи "спасително" срещу нищонеправещите от които ВЕЧЕ нищо не зависи...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 2 rate down comment 0
Сините камъни
преди 10 години
Посаждайки клечка кибрит, Орешарски ще се реши проблема.Само дето не е ясно, кое е по-добре за това правителство, спечелването на делото от България или спечелването на делото от частната руска компания! Делема, а?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 4 rate down comment 0
nobel
преди 10 години
"Няма да загубим делото..." е много интересно изказване. Като няма да го загубим, това значи ли, че ще го спечелим? Много дипломатично. Няма начин да сбърка. Какъвто и да е резултата ще може спокойно да се каже, че не сме загубили. Все някаква отстъпка ще има и в наша полза, та да се радваме.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още