IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Нови мерки разработва МЗХ за доставка на свежи плодове в хипермаркетите

Обсъжда се доставките да се правят от райони, отдалечени на не повече на 150 км от магазина

17:54 | 18.09.13 г. 1
Нови мерки разработва МЗХ за доставка на свежи плодове в хипермаркетите

Министерството на земеделието търси начин доставките на свежи плодове и зеленчуци в търговските вериги да се правят от райони, отдалечени на не повече на 100-150 километра от магазина. Това заяви пред журналисти министърът на земеделието и храните Димитър Греков, предаде БТА.

По думите на Греков нашите производители не могат да осигурят необходимото качество, количество и опаковка на продуктите и не са достатъчно конкурентни, заяви той.

Работим за създаването на тържища в земеделските райони в Северна България и в близост до Черноморието, за да могат свежите плодове и зеленчуци да се изнасят по вода в съседни държави, каза Греков.

Земеделският министър направи коментар във връзка със субсидиите за земеделските производители. Той изрази желанието си да се получават навреме, като уточни, че първата крачка, която кабинетът е направил в тази връзка е актуализацията на бюджета.


 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:29 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
iivanoff
преди 10 години
Някое лоби пак се е задействало...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още