IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кабинетът облекчи дейността на земеделците и животновъдите

Премахва се част от административната тежест, която засяга бизнеса в тези сфери

16:28 | 18.09.13 г. 2
Кабинетът облекчи дейността на земеделците и животновъдите

Кабинетът прие промени в няколко закона, с които цели да облекчи дейността на земеделците и животновъдите, съобщиха от правтелствената пресслужба.

В Закона за животновъдството се отменят изискванията към бизнес-операторите за предоставяне на документи, удостоверяващи актуалната съдебна регистрация от търговския регистър.

В Закона за подпомагане на земеделските производители отпада предварителното лицензиране на вноса на земеделски продукти. Лицензирането на вноса на земеделски продукти от трети страни е част от Общата селскостопанска политика и Общата организация на пазарите на земеделски продукти на ЕС. При администрирането на системата на лицензиране на вноса на земеделски продукти от трети страни директно се прилагат регламенти на Съюза.

Промени в Закона за горите облекчават процедурата по вписване на браншови организации в регистъра на браншовите организации и на националните браншови организации в горския сектор, като вместо удостоверение за актуално състояние се изисква единен идентификационен код по БУЛСТАТ, даващ възможност да се правят справки за актуалното състояние на организациите по служебен път.

В Закона за съхранение и търговия със зърно отпадат изискванията за представяне на документи, които са публично достъпни при лицензирането на публични складове на зърно - актуално удостоверение за търговска регистрация, копие на санитарно разрешително от регионална хигиенно-епидемиологична инспекция, копие на разрешително от териториалните структурни звена „Пожарна безопасност и защита на населението“ и други. Намалява се и срокът за издаване на лицензии за публичен склад на зърно.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:26 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 0 rate down comment 0
kostadin.sabev
преди 10 години
АТОМНИКА след 9 септември 1944 година отнеха любовта и душата на харта правата свободата сега ни заблуждават че имаме свобода и права налагани от разни мафиоти със робските структори на управление. Господа нови РЕФОРМАТОРИ лъжите се ще продължаваме да ви ВЕРВАМЕ каквито методи да прилагате няма кои повече да ви търпи мушеници и изедници на народа.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 0
iivanoff
преди 10 години
Ураааа....! - голям кефф е като ти отнемат всички хиляди права в последствие величественно с фанфари да ти върнят 2-3!...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още