IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Намаляват таксите за документи за произведения на изкуството

Кабинетът одобри промени в тарифата за таксите, които събират музеите

15:08 | 18.09.13 г.
Намаляват таксите за документи за произведения на изкуството

Да се намали таксата за идентификация на произведения на изкуството, които не са културни ценности, реши Министерският съвет.

Кабинетът прие Постановление за изменение и допълнение на Тарифа за таксите, които събират музеите, Националният институт за недвижимо културно наследство и Националната библиотека "Св. св. Кирил и Методий" за извършване на услуги и за издаване на документи и дубликати.

За да бъде изнесено в чужбина произведение на изкуството - картина, пластика, скулптура, икона или друго, е необходимо издаването на документ, че предметът не представлява културна ценност по смисъла на закона. Удостоверенията се издават от Комисията по паметниците на културата към Министерство на културата.

Таксата за документ за едно произведение досега беше 15 лв. След приетите изменения таксата за едно произведение на изкуството или за един предмет ще е в размер на 4 лв., за група произведения/предмети от 2 до 50 бр. в размер на 3 лв. за всяко произведение или предмет и за група произведения/предмети над 50 бр. - в размер на 2 лв. за всяко произведение/предмет.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:49 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още