IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ГЕРБ внася вот на недоверие към кабинета още днес

Политиката на Орешарски води до нестабилност и крие рискове за националната сигурност, изтъкват от партията

16:47 | 17.09.13 г. 1
ГЕРБ внася вот на недоверие към кабинета още днес

Парламентарната група на ГЕРБ ще внесе в близките часове в парламента искане за вот на недоверие към кабинета на Пламен Орешарски заради цялостната политика. Това съобщи на пресконференция Цецка Цачева, цитирана от БТА.

По-рано днес от партията обявиха, че вотът на недоверие към правителството ще бъде внесен в четвъртък.

Кабинетът не е в състояние да извърши реформите, които обществото очаква, назначават се кадри, които нямат необходимия потенциал и ново мислене с оглед как да се действа в условия на икономическа криза, са сред аргументите на ГЕРБ.

„Политиката на Орешарски за 100 дни показа, че е опасна и вредна за държавата. Това води до нестабилност, крие рискове за националната сигурност във вътрешен план, а в международен - до негативен образ на България, каза Цачева.

Според нея социалната политика не съответства на очакванията на гражданите. „От друга страна, за да е на власт правителството актуализира бюджета с поемане на дълг от 1 млрд. лева, което е в пълен разрез с политиката”, коментира още Цецка Цачева.

Според правилника на Народното събрание разискванията по проекта за решение за гласуване на вот на недоверие започват не по-рано от 3 дни и не по-късно от 7 дни от постъпването на предложението. Гласуването е не по-рано от 24 часа след приключването на разискванията. Проектът за решение се смята за приет, когато за него са гласували повече от половината от всички народни представители.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:06 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 1
Vesko94
преди 10 години
Няма шанс да мине! По-скоро Борисов иска да покаже, че БСП и ДПС имат нужда от гласовете на Атака.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още