IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кабинетът да се пребори с наследените „калинки”, призова Станишев

Взето е решение за регистрация на партийна организация на БСП в Китай, съобщи лидерът на БСП

16:04 | 10.09.13 г. 2
Кабинетът да се пребори с наследените „калинки”, призова Станишев

Като пример Станишев посочи законовите промени, с които беше намалена цената тока и се отпуши износът на електричество. Той изреди и спешните мерки като увеличение на парите за майчинство на 310 лв., помощите за първолаци, увеличението на добавката на деца с увреждания, разширяване на обхвата на хората, които получават енергийни помощи.

Бизнесът също вече бил почувствал резултати от работата на кабинета. „Премина се към ускорено връщане на ДДС и протаканото с години разплащане на задължения, няма как да се продължи политиката на Симеон Дянков, която генерираше всяка година 300 милиона задържано ДДС, което се прехвърляше за следващата година, от което държавата плащаше по 40 милиона лихви”, настоя лидерът на левицата. 

Според него голям успех на кабинета е и „освобождаването от оковите на страха, които доминираха” по времето на ГЕРБ. Това го оценяват дори протестиращите, защото към тях се проявява търпимост и толерантност от страна на МВР, смята то.

За последните три месеца в резултат на концентрирана и по-динамична работа има и значително нарастване на плащанията по европроектите, продължи с похвалите председателят на БСП.  Задачите пред правителството обаче тепърва престоят и БСП, като партия, която е мандатоносител ще има своите изисквания. 

„Ние ще очакваме при формирането на бюджета за следващата година да се наложи не ведомствения подход, а политическия, извеждането на ясни приоритети, които да бъдат реализирани чрез бюджета, защото той е основният инструмент за правене на политика”, каза Станишев. 

Той обяви образованието като един от основните приоритет и сподели, че се надява да се възстанови, макар и частично, орязаният от предишните управляващи бюджет на БАН. Здравеопазването също е приоритет, като на първо място се поставя спешната помощ. Социалистите ще очакват през следващите седмици подробни отчети, в които да са посочени и заварените проблеми, както и свършеното през 100-те дни. 

Станишев съобщи още, че е взето решение за регистрация на партийна организация на БСП в град Ухан, провинция Хубей в Китай. Там членовете на левицата са петима. Такива партийни организации има и на други места, каза той и посочи Германия, Австрия, Русия, Лондон.

Още новини за България четете в Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:00 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 4 rate down comment 0
iivanoff
преди 10 години
Днес една моя близка е ходила на интервю за държавна работа /всички кандидати са били повикани днес за интервю и в регламента е било предварително заявено, че ще се кажат одобрените веднага/ и след интервюто са съобщили имената на всички избрани за съответните обявени места - нито един от "избраните" не е бил нито ТАМ присъстващ нито на интервюто...Изводите ги оставям за ВСИЧКИ СЛАГАЩИ МИНУСИ :)))))))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 5 rate down comment 1
iivanoff
преди 10 години
Уволнението на всички предишни и назначаването на нови наши хора да започне СЕГА :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още