IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Започва рехабилитацията на пътищата за зимния период

Около 3,5 млн. лева ще бъдат инвестирани в закърпването на дупки по пътната мрежа, която свързва населените места, обеща регионалният министър

12:44 | 09.09.13 г.
Започва рехабилитацията на пътищата за зимния период

От днес започва кампанията за подготовка на републиканската пътна мрежа за зимния период, обяви министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева, като посочи, че около 3,5 милиона лева ще бъдат инвестирани в закърпването на дупки.

„Като министър на регионалното развитие ще се боря за допълнителни средства в бюджета през 2014 година за рехабилитация на републиканската мрежа от втори и трети клас, която свързва населените места, заяви Терзиева, цитирана от агенция „Фокус“.

Припомняме, че преди дни министър Терзиева заяви в ефира на Bulgaria On Air , че основните приоритети за ведомството ще са подмяната на ВиК системите и ремонтът на пътищата в страната.

След като предишното правителство залагаше на строителството на магистрали, сега на дневен ред излизат ремонтите на пътищата, увери още регионалният министър. Тя поясни, че е възложила на Агенция „Пътна инфраструктура” да изготви програма за ремонти, която да защити пред правителството при изготвяне на бюджета за следващата година. Става дума за суми между 80 и 150 млн. лева годишно, каза Терзиева.

Според нея 35% от пътищата в страната са в окаяно състояние и има нужда от програми за ремонта им всяка година.

„Ще начертаем програма, по която незабавно ще започнем да оправяме републиканските пътища, като една от целите е да се намалят разликите в регионите“, посочи тя.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:55 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още