IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бомбена заплаха и протести посрещнаха депутатите в първия работен ден

Бойко Борисов призова за оставка, а Станишев се опасява, че протестите заглушават истинските проблеми

11:51 | 04.09.13 г. 2
Бомбена заплаха и протести посрещнаха депутатите в първия работен ден

„Има монополи, заради които бе смачкан малкия и среден бизнес. По времето на ГЕРБ само 2% от фирмите усвояваха 98 на сто от всички средства от оперативните програми и от обществените поръчки”, коментира той.

По думите му заради това сега правителството има ангажимент да води ясна антимонополна политика, както и да премахне „оковите на партийния рекет над малкия и среден бизнес”. Местан посочи, че не протестите, а резултатите на правителството ще определят неговия живот.

За лидера на „Атака“ Волен Сидеров нито протестите са на ниво, нито парламентът е на ниво, а политическата година започва "накриво". Той припомни на Бойко Борисов, че „веднъж си министър-председател, веднъж не си. И в опозиция също можеш да бъдеш полезен на народа си“. Сидеров се обърна и към ДПС с думите, че не трябва да се държат като управляваща партия и да правят кадрови назначения, които дразнят хората по места.

Най-важният въпрос е ще вземе ли България страна по военния конфликт, който се заражда, обясни Сидеров. По негови думи Сирия не бива да бъде нападната независимо кой харесва и кой не харесва президента й Башар Асад.

По-късно днес в Народното събрание ще влезе и премиерът Пламен Орешарски. Той ще запознае народните представители с действията на правителството по повод кризата в Сирия. Искането за изслушването на Орешарски беше отправено от Бойко Борисов. То беше подкрепено с гласовете на 131 депутати, 57 се въздържаха, а само 16 депутати бяха против. 

Още политически новини можете да прочетете в Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:11 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 1 rate down comment 0
serafima
преди 10 години
Къде останаха заплахите, че на 4 септември ще има грандиозни протести? С активната намеса на ББ и неговата кохорта (ясно какви - силови) се търсеше начин да се създаде впечатление за яростен "спонтанен" протест. Но и с просто око се забелязваха организаторите (не зная как ги наричат). Смешни и жалки са! Мръсни, мирисливи, зли, кресливи. И времето не работи в тяхна полза. Другите протести в София този ден бяха с каузи, което е друго. Как не проумяват "работодателите" и заплащащите им олигарси и партии, че това е много тъпо в този момент, включително събитията в Сирия. Това показва безотговорността на организаторите им и че въобще не мислят за хората в страната. Мислят за себе си.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 0
kefal
преди 10 години
Какви протести?Има пред НС 200 човека, които са интелигенцията на нацията и затова някои от тях бутат оградите и се драчат с полицията, а един дори дриска пред НС :)И викат, и крякат, че да изглеждат повече.Мани го тоя протест, то не е протест, а е гротеска.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още