IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Румен Порожанов напуска фонд "Земеделие"

Мотивите за оставката на директора на фонда са лични и неговото напускане не е поискано от управляващите, уточнява земеделското министерство

00:43 | 28.08.13 г. 4
Автор - снимка
Създател
Румен Порожанов напуска фонд "Земеделие"

Директорът на държавен фонд "Земеделие" Румен Порожанов е поискал да бъде освободен от поста, съобщи БНР, като се позова на информация на Министерството на земеделието и храните. Мотивите за напускането са лични и оставка не е искана от страна на управляващите, уточняват от ведомството.

Румен Порожанов застана начело на ДФ „Земеделие” – РА с решение на Управителния съвет на фонда от края на март 2011 година.

Във вторник няколко държавни агенции смениха своите ръководители - с решение на министъра на благоустройството Десислава Терзиева беше освободен шефът на Агенция "Пътна инфраструктура" Лазар Лазаров. Неговото място зае Стефан Чайков.

В ранния следобед пък стана ясно, че напуска и изпълнителният директор на Българската агенция за инвестициите Борислав Стефанов. Той поясни, че причината за решението му е липсата на диалог с правителството, което той разтълкува като липса на доверие.

В днешното редовно заседание на Министерския съвет пък ще бъде гласувано решение за освобождаването на директора на Държавна агенция "Архиви" Мартин Иванов. Ще има и промени в състава на Националния стастически институт - ще бъде освободен от длъжност зам.-председателя на института, става ясно от предварителния дневен ред на заседанието. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:27 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

4
rate up comment 25 rate down comment 5
data
преди 10 години
То мани политиката , но всички казват че Порожанов е истинско профи и от смяната му ще загубят всички !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 23 rate down comment 2
bgMan
преди 10 години
Чистките се правят с две оправдания - че всяка нова власт има право на политически смени и че за разлика от ГЕРБ новите попълнения няма да са "калинки", а ще се избират с конкурс. На практика обаче голяма част от освободените места се попълват по бързата процедура, без състезание, като с предимство са партийни парашутисти", коментират медиите.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 21 rate down comment 1
bgMan
преди 10 години
България Медии 28 август 2013, 09:05, oбновена в 09:59 1657156СподелиБългарски вестници Български вестници Източник: Vesti.bg"Сега", "Труд" и други вестници пишат днес за чистката в администрацията, която извършват БСП и ДПС. "Счупиха всички рекорди по смени в администрацията. Повечето новоназначени са партийни парашутисти въпреки обещанията на управляващите, че ще се избират само качествени хора след конкурс", пише "Сега". "Лавина от смени във властта" е заглавието на "Труд".Преди да е навършило 100 дни, правителството на БСП и ДПС счупи всички рекорди за уволнения по високите етажи на властта. Поредната порция рокади в администрацията бе направена вчера. Сменени бяха шефът на една от ключовите агенции - "Пътна инфраструктура" Лазар Лазаров и директорът на Държавна агенция "Архиви" Мартин Иванов. Оставка подадоха шефът на Агенцията за инвестиции Борислав Стефанов и шефът на фонд "Земеделие" Румен Порожанов.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 28 rate down comment 3
Hris0 Hrist0v
преди 10 години
Червените се окопават с ключови назначения.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още