IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Преглед на печата за 14 август

07:43 | 14.08.13 г.
Преглед на печата за 14 август

Съд за монопола при мултиплексите
В. Капитал Daily

От фаза много вероятна заплаха към етап реално дело. Такова е последното движение на процедурата, с която Европейският съюз се готви да санкционира България за това, че вместо да създаде конкуренция между мултиплексите при цифровизацията на ефира, съдейства за монополизацията му. Съдът на Европейския съюз е дал ход на делото по жалбата на Европейската комисия срещу България по този въпрос в края на миналата седмица. Оттук нататък процедурата е дълга, но ако страната бъде осъдена, резултатът ще е глоба за нея на ежедневна база, докато проблемът не бъде отстранен - като е важно да се има предвид, че последното ще се окаже изключително трудно.

Англия иска само отличници
В. Стандарт

Престижните университети на Острова вдигат силно изискванията към българските кандидати, съобщиха от консултантска къща "Дарби". Все повече елитни британски вузове поставят условие за оценка от дипломата между 5,80 и 6 и висок резултат от матурата, разказа консултантът Благовеста Евтимова. Едва при тези резултати вече одобреният кандидат влиза. Предварителното одобрение се получава на базата на оценките от 9 до 11 клас. При това за много от най-добрите вузове вече не е достатъчно само да имаш висок успех и да декларираш, че проявяваш интерес към дадена специалност. Трябва освен това и да имаш някакви практически занимания, свързани с нея, които да можеш да докажеш с документ, портфолио или публикации.

Ремонтът на бул. "Витоша" ще се проточи още година
В. Сега

Въпреки амбициите на Столична община ремонтът на бул. "Витоша" няма да приключи до края на годината, а ще продължи и през 2014 г. Вчера "Софийска вода" обяви, че започва ремонт на канализацията в последния неремонтиран участък на булеварда - от ул. "Солунска" до "Алабин". Дейностите по подмяната ще продължат до края на май 2014 г. От общината обясниха пред "Сега", че архитектурното обновление ще започне, когато дружеството приключи своята дейност, както беше и при предишните етапи от ремонта. Това означава, че последният етап от обновлението на улицата ще започне най-рано идната пролет.

Русенци поръчват с такси румънски лекарства
В. Новинар

Таксиметраджии от Русе се изхитриха да заработват допълнително, като доставят лекарства от северната ни съседка Румъния. В столицата Букурещ могат да се намерят редица илачи, които по една или друга причина не се доставят у нас. Значителна част от тях са й по-евтини, тъй като румънският ДДС е по-нисък от нашия.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:16 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още