IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тристранният съвет ще заседава за актуализацията на бюджета

Работодателите се завръщат в Националния съвет за тристранно сътрудничество след махането на поправката "Яне Янев"

17:09 | 12.08.13 г.
Тристранният съвет ще заседава за актуализацията на бюджета

Националния съвет за тристранно сътрудничество ще бъде свикан този четвъртък (15 август) от 10.00 часа, съобщи председателят на КТ „Подкрепа“ Константин Тренчев пред Investor.bg.

Тренчев посочи, че по време на заседанието в четвъртък ще бъде разглеждана и дискутирана актуализацията на бюджета.

В съвета ще участват и работодателските организации, коментира още лидерът на синдикалната организация.

Темата за актуализацията на бюджета ще бъде първа точка на заседанието. Сред останалите теми е и стратегията за заетостта до 2020 година. 

Припомняме, че национално представените работодателски организации напуснаха тристранния диалог в знак на протест срещу поправката „Янев“ в Закона за публичност на имуществото.

В началото на август част бяха направени нови промени в Закона за публичност на имуществото, с които бе премахнато задължението работодателите и синдикатите да трябва да декларират доходите и имуществото си. В отговор на исканите от тях промени още тогава представителите на Националния съвет за тристранно сътрудничество изявиха готовност отново да участват в тристранния диалог.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:44 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още