IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Менда Стоянова: Бездействието на БСП и ДПС показва, че актуализацията е ненужна

„По време на управлението на ГЕРБ категорично твърдя, че нямаше забавяне по отношение на ДДС“, каза депутатът от ГЕРБ

23:04 | 09.08.13 г. 4
Менда Стоянова: Бездействието на БСП и ДПС показва, че актуализацията е ненужна

„Михаил Миков е в правото си да остави датата 30 август за извънредно заседание на НС, защото текстовете от правилника са неточни и може да бъде подложен на различни тълкувания, но за мен това е недопустимо. Конституцията дава право на една пета от народните представители да свикат извънредно заседание“, каза в ефира на Bulgaria On Air депутатът от ГЕРБ Менда Стоянова.

По думите й е нормално е да разпитва шефовете на парламентарните групи за точна дата на заседанието. „Всеки един от тях трябва да осигури всичките си хора, за да бъде отхвърлено ветото на президента Росен Плевнелиев и приета актуализацията“, допълни тя.

„За мен е изключително изненадващо, че само няколко дни след канонадата на всички държавни и парламентарни органи, които огласиха, че налагането на ветото би попречило на социалните помощи и разплащанията с бизнеса, те не побързаха да свикат НС, за да бъде отхвърлено ветото със необходимите 121 депутата. Това е доказателство, че актуализацията на бюджета не е толкова необходима в този момент“, коментира Стоянова.

По темата за възстановеното ДДС Стоянова каза, че е необходимо управляващите да кажат колко от ДДС не е изплатено, а не да обявяват колко е изплатено, защото то варира в зависимост от това колко е декларирано.
„По време на управлението на ГЕРБ категорично твърдя, че нямаше забавяне по отношение на ДДС“, каза тя.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:06 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

4
rate up comment 2 rate down comment 5
bgMan
преди 10 години
Това е политика.Като не могат да спрат актуализацията на бюджета, поне да им развалят отпуската и да унижават колкото се може повече пъти партия Атака пред гласувалите за нея.И аз да съм и аз бих правил така. Това не е загуба на време е промяна в % на следващите избори, когато и да са те.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 23 rate down comment 13
aldy
преди 10 години
Пропищяха орталъка колко важно е да се запази "гениалният" бюджет на Дянков, сега бързат да се прегласува актуализацията. Това все повече ми напомня на детска градина, в която дечицата, залисани в играта, не знаят точно в кой момент са напълнили гащите.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 15 rate down comment 21
Сините камъни
преди 10 години
Толкова пищяха, за важността на този заем, та социално слаби, та зърнопроизводителите вкараха в играта в последния момент и сега ниЩо!Явно те си знаят, че така или иначе, ще Си ги вземат тези пари и един месец отсрочка не им е проблем!Но ще им стане проблем!Оставка!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 11 rate down comment 23
stoiloff
преди 10 години
Явно на никой не му пука за българския народ! Ако аз бях лидер на партия, със шамари щях да ги събера кърлежите и със ритници лично от по плажовете! Пред съпругите им и децата им по един здрав кютек, особено на онзи "злодея" от атакуващите нищото.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още