IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

К. Тренчев: Ветото ще забави така необходимите социални плащания

Необходими са още 200 млн. лева за подпомагане на социалния статус на българина, който е плачевен, заяви председателят на КТ „Подкрепа“

10:23 | 07.08.13 г.
Автор - снимка
Редактор
К. Тренчев: Ветото ще забави така необходимите социални плащания

„Ветото ще забави така необходимите социални плащания. Това означава, че няма да бъдат обнародвани навреме предвидените допълнителни средства в размер на 40 млн. лв. за помощи за най-бедните до края на годината“, заяви в сутрешния блок на Bulgaria On Air председателят на КТ „Подкрепа“ Константин Тренчев.

"В момента депутатите са на почивка, тъй като са много изморени. Най-рано през септември ще има дебати и тепърва ще се гласува отново актуализацията. Очевидно е, че Симеон Дянков е оставил погром след себе си“, заяви още той. Тренчев допълни, че са необходими още 200 млн. лева за подпомагане на социалния статус на българина, който е плачевен. Трябва да се похарчат малко повече пари, защото много българи са на ръба на оцеляването, допълни председателят на КТ „Подкрепа“ .

По думите му една икономика не може да работи без кредити, но въпросът е как се използват и къде отиват тези средства. „Проблемът е, че в страната се краде много – от обикновените санитари до хората, които седят в министерски кресла. Затова вероятно през есента протестът на умните и красивите ще се превърне в шествие на гладните и грозните. От януари до сега, нещата вървят все по-зле“, каза още Тренчев.

Според него най-евтин е токът от въглищните и атомните централи и управляващите би следвало да гарантират именно тяхната работа, вместо да разчитат на фотоволтаици и ветрогенератори, за които се плаща по-висока цена.

„Ако политиката за въгледобива не бъде променена, е съвсем логично да има блокажи на магистрали и пътища от миньори, които искат по-добри условия за труд. Вероятно през септември ще има заседание на тристранния съвет, на което ще бъде обсъдено повишаването на минималната работна заплата и нова методология за образуването й“, обясни още лидерът на КТ „Подкрепа“.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:38 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още