IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Фонд "Земеделие" даде началото на търговията с млечни квоти

Пазарът на млечни квоти се прилага за пета поредна година у нас

19:34 | 06.08.13 г.
Фонд "Земеделие" даде началото на търговията с млечни квоти

Държавен фонд "Земеделие" отвори процедурата за покупко-продажба на индивидуални млечни квоти за 2013-2014 г., съобщиха от ведомството.

Фиксираната цена остава 0,01 лв. както за килограм мляко за доставки, така и за килограм мляко за директни продажби. Цената е утвърдена със заповед на министъра на земеделието и храните, припомнят от Фонда.

Млекопроизводителите, които искат да купят индивидуална млечна квота, могат да подадат заявления до 25-ти август 2013 г. в Областните дирекции на ДФ "Земеделие" - в отделите "Прилагане на схеми и мерки за подпомагане". Кандидатства се по адрес на регистрация на физическото или юридическо лице, като образци на заявленията са публикувани на интернет страницата на Фонда.

Желаещите да продадат индивидуалната си квота могат подадат заявления след като бъдат обявени количествата за купуване на 5-ти септември, но не по-късно от 10-ти октомври 2013 г.

От ДФЗ припомнят, че пазарът на млечни квоти се прилага за пета поредна година в България. Покупко-продажбата е въведена в страните от Европейския съюз, за да бъде постигнат баланс между търсенето и предлагането на мляко и млечни продукти.

Млекопроизводителите, които искат да разширят дейността си, могат да купят допълнително количество квоти, а тези, които не могат да я реализират, да се освободят от нея. ДФ "Земеделие" е междинното звено, което осигурява и осъществява покупко-продажбата.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:33 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още