IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Р. Бъчварова: БСП целят да спечелят време, за да внедрят свои хора във властта

ГЕРБ дойдоха на власт с много големи очаквания, които не успяха да покрият, твърди социологът от "Маркет линкс"

20:59 | 02.08.13 г. 1
Р. Бъчварова: БСП целят да спечелят време, за да внедрят свои хора във властта

„БСП ревностно брани властта, иска реванш за лошия край на своя мандат и ще се опита на всяка цена да подобри оценката на Брюксел за тяхното управление. Борят се за време, за позиции във властта и внедряването на хора, които ще бъдат коректни към тях впоследствие. Правителството е решено да докаже, че може да промени ситуацията“, каза в ефира на Bulgaria On Air Румяна Бъчварова, социолог от "Маркет линкс".

Според нея управляващите смятат, че зад всеки протест седи някакъв сценарий. „Те очевидно не вникват в същността на народното недоволство. Явно не осъзнават, че големите събития от последните месеци са продиктувани от искане за нови ценности и повече морал“ каза още Бъчварова.

Тя допълни, че дрехите от преди 20 години вече са тесни и стари, крайно време е да бъдат сменени, защото по улиците са хора, които не са живели активен социален живот по времето на комунизма. „Тези хора искат да се управлява по друг начин, съгласно морал и ценности, съгласно правила, които се спазват. Това, че гражданите ходят на шествията с децата си, е достатъчно показателно, защото протестът ще остане и в тяхната памет“, поясни социологът.

По думите на Бъчварова проучванията показват огромен процент подкрепа на протеста. „Безсмислено е в момента да стачкуваш в провинцията, защото идеята да се протестира се губи, ако не го правиш пред институцията, от която си недоволен“, уточни тя.

Според нея ГЕРБ дойдоха на власт с много големи очаквания, които не успяха да покрият. „Партията трябваше да промени стила на управление и начина, по който се прави политика. Имаше този шанс. Забавянето дойде от намалението на смелостта да се правят реформи по време на тежка криза“, обясни Румяна Бъчварова.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:04 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 4 rate down comment 1
alexx
преди 10 години
Същата беше шеф на политическия кабинет на министър-председателя Бойко Борисов. Сега се пише социолог от някаква агенция. Положението е подобно и с колегите й, но те са се ориентирали към БСП.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още