IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Около 20 души ще бъдат съкратени в здравното министерство

Администрацията във ведомството е много раздута, смята министърът на здравеопазването Таня Андреева

16:43 | 31.07.13 г. 2
Около 20 души ще бъдат съкратени в здравното министерство

Около 20 души ще бъдат съкратени в Министерството на здравеопазването, като някои от тях са оставени на изпитателен срок. Това заяви пред журналисти в Министерския съвет министърът на здравеопазването Таня Андреева, цитирана от Агенция „Фокус”.

Тези хора не са уволнени, а съкратени, подчерта Таня Андреева и поясни, че кадровите промени в Министерството на здравеопазването са само с оглед преструктуриране на дейността и „малко икономисване на ресурс от фонд работна заплата”.

Администрацията в министерството е много раздута, посочи министърът. „Спестеният ресурс от тези промени по груби сметки е около 200 000 лева от фонд „работна заплата”, като средствата тази година ще са по-малко, защото остават само няколко месеца до края на годината”, обясни министър Андреева.

На въпрос на какъв принцип са направени кадровите промени, здравният министър отбеляза, че има изготвен нов устройствен правилник във връзка с който е съкратена и част от администрацията на министерството. Запитана дали в министерството е пристигнал списък с имената на 30 души, които трябва да бъдат назначени на работа, министърът на здравеопазването отговори: „Няма такова нещо. Това са слухове. Ако някой има такъв списък, нека да го покаже. Аз не притежавам такъв списък”.

Таня Андреева обяви още, че Министерството на здравеопазването има пресцентър, като от вчера са назначени трима души.

„Сама ще избера хората, с които да оглавим министерството. Няма да има политически назначения. Затова съм поела ангажимент и сама ще си нося отговорността“, посочи Андреева, когато встъпи в длъжност.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:42 | 30.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 1 rate down comment 0
Сините камъни
преди 10 години
Аз мога да препоръчам "голямо" икономисване, защо да е малко?Само, че в друга сфера, в МВР-то.Незнам намериха ли необходимите милиони да платят извънредния труд на полицаите? Май се посъбраха пари повече отколкото за нови избори!!!!Оставка, скъпи П.О.!Оставка, скъпи С.С. и М.М.!Оставка М.М. !Оставка! Ще ни бъде мъчно, но ще го преживеем!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 2 rate down comment 0
iivanoff
преди 10 години
"Сериозна работа" ... до тук рекламата е по-скъпа от резултата - ако не прозираше популизма де :))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още