IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тренчев: Наесен на протест излизат грозните и гладните

След месец темата на протеста ще бъде променена и тя ще бъде "хляб" и "бедност", смята лидерът на КТ „Подкрепа”

09:15 | 31.07.13 г. 8
Тренчев: Наесен на протест излизат грозните и гладните

Ако хората се борят с конкретен проблем, синдикатите могат да застанат зад протеста, коментира в ефира на БНТ председателят на КТ „Подкрепа” Константин Тренчев. Той допълни, че много често синдикатът е организирал протести, но само при конкретен проблем.

Тренчев предупреди, че „наесен ще излязат на протест грозните и гладните и тогава ще видите какво означава протест”. След месец темата на протеста ще бъде променена и тя ще бъде "хляб" и "бедност", смята още лидерът на КТ "Подкрепа". 

Според синдикалиста се противопоставят исканията на миньорите, например, спрямо останалите. „Нито миньорите взимат решение да бъдат давани ТЕЦ-вете на американците, нито за фотоволтаиците. Евтините централи са АЕЦ „Козлодуй” и ТЕЦ „Марица Изток” 2, както и водните централи”, допълни още Тренчев.

Той обясни, че вече има случаи на чупене на фотоволтаиците, но не това е решението, а да се търси отговорността от тези политици, които са позволили договорите за тях.

Вече толкова пъти сме предлагали социални мерки, не можем да повтаряме всеки път едно и също, категоричен беше Тренчев. Той допълни, че неговата организация иска нови предсрочни избори, но от тях да произтече Велико народно събрание и да се промени Конституцията. Така ще дойде генерална промяна, иначе „променяме само трупата, а трябва да бъде сменен сценарият на постановката”.

Трябват ни нови правила, заяви още Константин Тренчев, но не уточни какви промени трябва да бъдат направени в Конституцията. Предсрочните избори трябва да бъдат направени след приемането на актуализацията на бюджета и след края на преговорите с Европейския съюз за европейските фондове.

Синдикалистът коментира още, че единствената му надежда е да „бъдем оправени отвън”, защото „политиците у нас са най-големите лицемери”. Има и безпринципен процес на кадруване – махат се хора, които са доказали се професионалисти, убеден е Тренчев.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:34 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

9
rate up comment 0 rate down comment 1
бай Промо
преди 10 години
Гледах другаря Т-в по TV какви ги разправяше за програмистите - че работата им била малко виртуална, пък вземали безбожно много пари (850 лв.). Ами да научи C# 5.0, C++, PHP 5.6 ... и да си свали заплатата от два бона за да взема 850 лв. за 12 часа на ден. Ще си взема билет за ложата и големи пуканки за да го гледам наживо как ще се оправи и какви ще ги приказва след това.Виртуална, виртуална, обаче като тръгнахме да правим уеб сайт за автоматизирана поддръжка скритата безработица от хелп деска гракнаха в един глас ... заедно с 4-те профсъюзи. Значи не е чак толкова виртуална.Като ще си говорим глупости то и неговата работа не е малко виртуална, след като излиза по TV без да си е написал домашното - как, от кого и защо ще ограбва тези пари за пенсиитите, и тези дето ги ограбва с безбожни осигуровки днес какви пенсии ще им даде утре ... защото касата на пенсионното е на кота нула, ако случайно не е запознат.Тези пенсионери ще ни е'бат ***'ката отвсякъде. Не ми се говори.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 0 rate down comment 1
Сините камъни
преди 10 години
Много добре се вижда съотношението на протестиращи и на хората от антипротеста.Подписките са си чист популизъм, за да има правителството да говори нещо.Не ги ли видяхте на Бузлуджа, на всичките им бяха увиснали носовете и М.М. изобщо не беше словоохотлива. Селяните, дошли на Бузлуджа, по стар обичай, като на пикник, за хорицата това си е една традиция, а не че са социалисти.Станишев се опитваше да ги накара поне да ръкопляскат, но и това не стана! Жалка, жалка , картинка!И тия хора ни управляват! Те лъжат на всяка крачка, те откровено ни казват, че Те ще са, и никой друг!Но няма да стане! Те се хванаха за думите на президента и започнаха да говорят за грозни и не дотам хубави.....Което си е пак популизъм, евтин и смърдящ!Защото няма как да ни разделят!Затова аз подкрепям протестиращите! И ако не мога да съм там, съм по форумите! Оставка, завинаги! В Европа има прогресивни течения в името на справедливостта! Затова най-малкото, което можем да направим е да ИСКАМЕ!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 1 rate down comment 1
Сините камъни
преди 10 години
Скачаш от тема на тема.Първо, Луканов затова го ликвидираха, защото той не искаше валутен борд и МВФ. На Виденов също му спретнаха една зима, защото и той се опитваше да бъде честен с народа.Но, големите играчи и нашите лапачи, същите, които бяха комунисти и после социалисти, разиграха тия щуротии с приватизацията, с активната помощ на Костов разбира се. Попадайки в лапите на МВФ, т.е. в лапите на свободните пазари, КРАЙ на държавността и държавната собственост, която с голяма охота бившите комунисти разпродадоха и приватизираха.Сега обаче, няма как да върнат откраднатите пари и затова искат Белене, та дано с руснаците направят далаверата, уж теглим заем, а всъщностте да "спонсорират" Белене.Така, че в момента за ляво е модерно да се говори само на оня другия вид паради, сещащ се, нали?Така, че не виждам, как така смесваш идеята за държавна собственост, при свободни пазари и БСП играчите в енергетиката.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 0 rate down comment 2
jelenski
преди 10 години
Тренчев се надява някак си да се върне в играта, но няма как да стане това.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 5 rate down comment 2
verimg
преди 10 години
Нито протестиралите зимата бяха толкова грозни, нито тези сега са толкова хубави. Накрая ще дойде Фортинбрас да разчисти. Гледам, Тренчев даже го вика. Култ към лешоядите? Май заприличваме на африканска страна. То че има много *** за разчистване е ясно, ама все пак - да внесем лешояди отвън?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 8 rate down comment 4
rinaa
преди 10 години
Той Пешо затова ли тръбеше , че щерка му ще учи в /х/Американския в Благоевград.Той да не би да е държавен? Нещо реколтата ли не е добра....нервен ми изглежда.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 12 rate down comment 5
pecan
преди 10 години
Бате Пешо винаги ще си остане *** и беден с мечти да разпори задниците на богатите За негово съжаление все той ще се оказва в неподходяща поза защото за да си добре трябва да има и малко акъл
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 19 rate down comment 9
stoiloff
преди 10 години
Малко грубо се изразявате! Не осъзнавате ли, че тези които протестират сега , го правят за да подобрят живота и на онези които не излизат сега и се очаква да излязат в последствие. Така че , определям изказването ви за доста вулгарно и ниско-интелектуално!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 11 rate down comment 20
Бате Пешо
преди 10 години
E забележете кои са евтините централи случайно но са държавни.Протеста на умните и интелигентните ибогатите искаше частна собственост ето го резултата.Аз с нетърпение чакам да излязат грозните и гладните и да разпорят задниците на умните красивите и интелигентните
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още