IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

#ДАНСwithme 43 c акция "Целуни полицай – усмихни го!"

Слизайте, това не е бял автобус, а бяла държава, скандират протестиращите

20:42 | 26.07.13 г. 4
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: БТА</em></p>

Снимка: БТА

За 43-ти пореден ден в центъра на София се събраха недоволни граждани с искане за оставка на правителството на Пламен Орешарски. Протестиращите отново скандират „Оставка” , „Уволнение” и „Червени боклуци”.

На протеста беше издигнат лозунг: „Ние ли ни криво викахме „Оставка”, та вие разбрахте „Отпуска”?”.

"Слизайте, това не е бял автобус, а бяла държава", пише на друг плакат. Млад мъж пък е нахлупил на главата си тенекиена кофа с надпис "МВР" и "Цветлин Йовчев".

Една от нетрадиционните инициативи за тази вечер е флашмоб под надслов „Целуни полицай – усмихни го!”.

„Да усмихнем уморените полицаи около парламента! Когато сме наоколо, всяка дама е поканена да сложи червило и да опита да целуне полицай! Те са с нас! Нищо, че бяхме бити предната вечер! Нищо че го отнесохме по мъжки! Момичета, да покажем, че сме добри човешки същества!”, призовават организаторите.

Към 19:30 часа около 1000 протестиращи са се събрали в района на Ларгото в центъра на София, съобщиха от пресцентъра на МВР. Полицията продължава да обезпечава обществения ред, допълват още от вътрешното министерство.

Тази вечер за пореден път се събраха и граждани пред пилоните на НДК на контрапротест в подкрепа на правителството на Пламен Орешарски.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:15 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

4
rate up comment 1 rate down comment 1
bgMan
преди 10 години
Ако се съмнявате в искреността на този кабинет можете да се регистрирате и да подкрепите тази петиция:http://***.avaaz.org/en/petition/Petition_to_EU_Commissioner_Viviane_Reding_from_Bulgarian_citizens_1/?cCTRveb
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 1 rate down comment 2
serafima
преди 10 години
Никой също не казва законни ли са, след като се провеждат всеки ден, всяка нощ (при забрана след 22 часа), за къртене на павета, за толериране на едни претистиращи и обратно на други (тези при НДК), на безсмислието на танцуващите, така да се каже, на опиканите и твърде шумни улици, задръстени кръстовища (няма не искаш) и всичко това под формата на напредничаво мислене. Толкава постни ми се струват "хрумванията" на протестиращите от името на жадните за власт нови олигарси, че ми е смешно. Предлагам им следваща стъпка след целувка на полицай е предложение за спане с него. Обобщено искам да кажа - нищо конструктивно и позитивно няма да се случи с такива протести, колкото и да ги "помпат" някои. Като не знаеш накъде вървиш, ще се изненадаш когато стигнеш там, където не си очаквал.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 4 rate down comment 3
kane
преди 10 години
театъра е по улиците вечебългарите са тотално безпомощни в глобалния свят.. като дечица на 3 -4 годинки сакъсмет съграждани!Пораснете и никога неспирайте да четете и учите/но не от спонсорираната литература на либералите и мултимилиардерските спонсорирани университети и колежи/и интернет недейте да четете..само книги от преди повче от 20 годиниУспех и само късмет
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 2 rate down comment 4
Сините камъни
преди 10 години
Така и никой не каза, досега колко струва охраната на протестите.Отдавна са прехвърлили едни избори!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още